用政府錢學英文 !

133 回覆
24 Like 4 Dislike
用持續進修基金
拎cef讀日文德文或者python好過
無話好唔好過 有啲人鍾意英文 興趣嚟
我都有興趣
想問下一班大概有幾多人左右?
多唔多小組討論,定主要教grammar?
有冇教listening?
因為我主要想練conversation
同埋每堂係咪會定埋個主題俾你?
頭先上網check個entrance test要俾$210做
想問埋CEF有冇得claim埋?
你要係類似open day 個日做,做完即場報corse就free
因為我唔係open day做,所以就算報都無得free

揀啱自己讀個班已經幫你慳咗錢
同埋當你個人咩興趣都無,又唔想咁廢,讀英文算幾好啦

我見佢嚟緊個班係10月,大概幾時會有open day?
我其實想直接報intermediate ,但係我ce同ue都係E所以唔合資格。
局住要做佢個test, 但覺得210好唔抵,如果CEF有得claim埋就冇所謂
我啱啱畢業未做野
有無得用持續進修基金?
咁個阿叔跟唔跟得上進度
如果我主要想集中練conversation 係咪唔係好啱報?
想學日常會話 最希望係上堂同外國人吹水
對狂操練習無咩興趣

因為我都幾年前考,我睇佢個website以為test完報就唔洗比$210,所以我揀咗放工先去考,之後我問嗰個人,佢話淨係English Gerenal Day個日即場報先free

我暫時上網唔見有entrance exam,如果你有興趣肯定自己會報又唔想比$21,你記得睇清楚/打電話去問下

放心佢電話好易打得通同埋d 人好nice

屌講到我好似打手咁
申請人在所選修的基金課程開課時,及在成功修畢課程後的一年內遞交申請時,年齡均須介乎18 至70歲(即年齡屆滿71歲之前)。逾期遞交的申請概不受理

夠秤+個課程符合CEF資格就有得申請
記得你要比咗錢報個課程,d admin通常都會你上第一堂就問定
讀完符合資格(一般都係出席率+成續)先有得拎返d錢
咁你依家個intermediate 讀成點?
聽你咁講好似introductory個程度都唔低咁
係咪要每個course讀完考試合格先有得claim CEF?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞