switch 張兌換券就黎到期,換咩game好

137 回覆
7 Like 3 Dislike
Online垃圾係真嘅
Offline的確係一隻神作,輕鬆玩得,認真玩都得
想換的game 一係買左 一係日區唔支援
好似真係得黎緊隻Zelda 換得落手...
張券8月到期
最正路就Zelda 曠野之息啦,評分極高拎咗好多獎
之後可以跟上面巴打 搭隻 Mario Odyssey,評分都好高
再唔係就搭隻孖車8,線上pk或者同fd當party game玩都得

想最經濟實惠又唔反感JRPG嘅話 可以考慮下Xenoblade2,劇情、人物設定、背景都唔錯
最重要係呢隻價錢最貴,拎嚟換最扺屌

大亂鬥好睇人,不過拎嚟當party game都得嘅
內容多,開發成本高
齋完成主線劇情平均要差唔多七十個鐘 (唔計啊邊個評game佬)
計埋其他支線、各神劍嘅獨有劇情同任務,可以玩到百幾兩百個鐘

同埋啲cut scene又多又做得高汁
加上地圖大,可探索地方多
最尾埋單就咁貴

不過個人認為內容豐富程度係補救返價錢問題嘅
起碼抵過通街嘅垃圾game
照過往做法,多數唔會有odyssey 2㗎喇
應該要等到出新主機,先會有新嘅3d mario
到時頂帽就會轉做新嘅嘢、新嘅mechanics

同埋近呢幾日有傳聞,話整odyssey條team,而家幫手整緊新嘅donkey kong game,未知係2d定3d,更加確定唔會有直接嘅第二集odyssey
有咩game 岩一個毒絲玩
XB2竟然係最貴 我以為係Zelda
我都係絲

鍾意咩類型遊戲多?

我自己玩過又好鍾意嘅:
Zelda 曠野之息(ARPG 開放世界)
Mario Odyssey(3D Mario)
Ori and the Blind Forest(橫向卷軸)
逆轉裁判(文字冒險)
Portal Knights(沙盒)
我都有張卷 但唔知點用,買game佢都係叫我用錢買係絲咪買動森,
pkm mhr大亂 zelda mario 私屋 我都有,jrpg唔岩玩,
我諗緊要zelda無雙/節拍定Mario maker好
可以考慮下Astral Chain
動森真係不了
Zelda無雙係無雙系列黎講係高質的,如果鍾意玩無雙既值得一試(好似有試玩,不過試玩版會LAG機,正式版就冇呢個問題)
老任自己出啲驚企到好硬
佢有時做特價比個7折你已經係百年難得一見
仆街, 好似過左期
兩隻我都爆左好正
我齊左1000 有d 要買滿佢
SPLATOON
大亂鬥
得閒無事可以開返黎打 幾抵玩
odyssey都係玩地圖探索
爆機黎講冇乜挑戰性 儲月亮要100%好難唔睇攻略玩
3D world好玩啊 但係佢入面包埋嗰隻bowser就不了 煩到玩咗陣就冇再開嚟玩
買咗mario maker 2 悶到玩吓啲關起城堡 玩玩吓就冇再開過嚟玩
朋友我都過咗期
如果平時唔玩依類GAME就算
唔知你係咪拎bandai/sony比 但依隻可以話係好良心
好多角色要獨立開發 有唔同hit box 唔同動作 有d跟返原著有獨立系統
唔係換左skin出d招一樣/動作一樣就當另一隻角色
foul走晒d衍生角色都仲有7x隻角色都有自己特式
一隻game玩到咁多唔同版權仲要做得唔垃圾 真係得佢
風花雪月

我都係收到電郵話仲有幾日就過期先醒起係度問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞