中大討論區第七十二回之暑sem is coming

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
你想點成日stalk me
我追開嘅post 孤憤b都有留言
對唔住我唔應該留言
FN都請槍
正常操作
搵到想做嘅嘢,想認真做。
唔想嘥時間係一啲應該呢世人同我無關痛癢嘅東西...
唉 senior entry 9月入黎讀 69credit 感覺要chur爆
defer
24歲外傭打復必泰後昏迷 送院救治
https://lih.kg/2534877

想住四年一宿但好驚打咁針就係咁先
抽水B又開Sem了
唔該想問各位ching
我wait list咗但唔想讀應該點做
Cusis drop嗰度淨係show term 2冇show summer session
但還是係咩都唔駛做
你都reg 唔到梗係冇得drop
好似係去cancel enrolment request
今朝9點幾REG完科,
到下午兩點幾BLACKBOARD都未SHOW到出黎,
有冇人都係咁
我都係
我上堂(ZOOM) 同Lecturer 講 睇唔到blackboard
佢都send 返d 檔案比我
Lau Po除咗遲啲落堂外其實幾好
無記錯你係讀FN定FH?
大部份時間都係廣東話
不過今年新人事新作風就唔知

勸世之前先簡單講吓小弟當年嘅程序:
大家簡單自我介紹講吓點解會想入嚟
然後就輪流答一啲好撚騎呢嘅題目

例如又係嗰啲咩要用一種飲品形容自己係乜嘢
又或者如果你嘅室友係一個油頭毒撚打足五日幾唔沖涼你會點做

小弟當年嘅題目就好直接了當嘅:”請問你覺得你對書院可以有咩貢獻”
簡單啲講面試就係睇吓你究竟有咩價值點解要收你,無就掟鳩你落四舊。

勸世部份:
除非真係好想入嚟,如果唔係真係唔好入嚟....
院政基本上是戇鳩的,學生活動空間不斷咁細去到依家幾乎上仲少過啲中學校舍。

一大堆大笨象工程,唔明就睇吓和聲十大基建Page。宿舍啲政策越嚟越嚴,除非你真係好鍾意玩港鐵閘機如果唔係入嚟基本上係一個監獄。
好人嘅宿監都移咗民,新嘅社監係個臭閪,最鍾意打壓學生,有狗黎搜嗰陣仲要唔俾學生影,暑假Ocamp都要打蛇。

地理環境上基本上出出入入都要行條大斜,以前唯一賣點甜品舖都執埋,起咗部白金升降機都唔會整洗衣房嗰部脫水機,除非好鍾意入嚟捐錢如果唔係真係諗清楚。

活動基本上畢業嗰班走咗之後都無乜人搞,歷史得嗰10年你想要有咩文法,要玩嘅寧願你去CC,要靜嘅寧願你去善衡。

和聲除咗賣點係無FYP之外我諗唔到理由你要入嚟。

利申:住咗四年仲住緊,一路睇住佢崩壞落去,
Ching 個名
嚇到我心都離一離
幾驚唔小心自爆咗
Sorusername
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞