中大討論區第七十二回之暑sem is coming

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
FN 想請槍手
有意留tg
我可
包pass
tg@hugo1991
利伸 B range
你條撚樣係咪想外判我
Senior entry chur過狗,兩年69cred=16+17+18+18,最少兩個sem爆cred
身邊所有senior entry、不同faculty都打算defer,寧願拉長少少讀舒服啲
@biglemoncola
感覺呢個暑假會好chur
Reg咗Lau po Hei嘅FH
#CU4980
"CUHK Top 10 functions
1. 住hall要打針
2. 八成canteen狗都唔食,質素低下
3. 水泡engine faculty 由上至下全部都係低能,已經連續兩年搞咗個大頭佛
4. 太大,夏天返去好辛苦好熱
5. 太偏遠,喺屋企用一個鐘先到火車站係基本,未計搭校巴上山
6. 校巴經常脫班
7. 唔會再有人dem beat俾你恥笑
8. 所有faculty career support = 0
9. 高層驚到瀨屎唔敢轉f2f"

邊條撚樣抄我post仲要抄唔足

算係咁啦,本身堆人讀asso/HD 個GPA都唔差
上到嚟都算駁到課程,而且又唔洗好似之前咁為offer 係咁chur ,梗係chill啲
新po點可以冇小妹個閪坐鎮
啱呀 其實我覺得講到尾chur唔chur都係視乎個人能力嘅
身邊都有senior intake同學覺得無問題
係辛苦少少 但照樣可以兩年畢業唔洗defer

不過我諗大部分人asso/hd chur足兩年
上到嚟都想抖下 所以先揀defer啫

希望唔好嚇親下年入嚟嘅同學

係咪香港中文大學善衡書院護理系Year 2嘅黃紀婷
想問fac pack會唔會計hon 架
又有人抄po放上secret
多數major唔計
知唔知sci fac多數計唔計
乜有寫咩 佢淨係有寫graduate requirements 有3個fac pack
寫計唔計hon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞