「台灣崩壞」單日新增16單!!!

259 回覆
141 Like 12 Dislike
佢地連輸入個案都無呢下最勁, 終極閉關?又不似
坐像皮艇隻支那狗帶埋病毒搶灘
要即時全台封城唔係死撚硬
如果陳時中今次都搞得掂,我諗夠一次過頂曬旱災、黑道同公投案嘅負面影響
某國不停輸出病毒,台灣終於頂唔住了
睇唔明... 咁中國 FEEL 既? 民進黨早排堆政黑互動已經令人幾反感... 佢之後重大大聲話要反黑(你可以又當係好事)... 但係有人會信服嗎 ?
會唔會扮偷渡播毒?
支那做野了
16單....
咁又太誇張
某國出招
1. 檢測量好低
有出國史/ 群聚感染症狀先要強制通報
而普通上呼吸道症狀唔使做檢測
加上全國只有定點醫院有得做檢測
好可能社區存在好多個案未被發現

2. 密切接觸者只需家居檢疫
好易傳俾同住家人

3. 回國者檢疫期一律只有14日
有巴打提過,只會到埗機場時採檢一次
除非出現病徵,否則檢疫期內不會再採

4. 早前空服員機師免檢疫
之後新增3天檢疫期 都無補於事
有d似香港第三波豁免海員檢疫咁
天佑台灣
合理懷疑
重大危機對於政治人物而言永遠都係有危有機,如果今次都可以繼續成功控制疫情,選民好快就會將其他問題抛諸腦後

其實屌啲機師岩啦,睇返紀錄之前一直冇
呢個機師15號檢疫完左(呢個已經on9,隻毒不嬲好長潛伏期,仲要30日都仲可以係鑽石公主號check到就知好撚毒)
16號發病仲去清真寺,但由機長病開始,就代表佢去邊都好大風險,佢同自己啲親友有去咁多地方,直到依家,真係會有好多未知源頭..
數目既野
根本好多人由中咗到好返自己都唔知
唔驗就唔會有
你估真係跳唔到1cm咩
連登:澳門瞞報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞