IT討論區(120) Talk is cheap, show me the code!

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Design high level protocol
睇下encryption message嘅format關唔關事?
https://stackoverflow.com/a/52609639
有冇諗過手巴高過HBUHBU唔係同手巴掛鉤
手巴=let
hbu=const
echo abc | openssl enc -aes-256-gcm -base64 -K 1234567890123456 -iv 1234567890123456 -nosalt TB3CWQ==

個optput勁短,唔似有其他野
echo abc | openssl enc -aes-256-gcm -base64 -K 1234567890123456 -iv 1234567890123456 -nosalt
output:
TB3CWQ==
有冇諗過手巴同樓上可能同一間野同一個post
有冇諗過呢到全部人都係手巴
有冇諗過人人都可以成為手巴
有無junior post係用.net core 唔想寫垃圾js
任何人
其實p仔係咪要好吹得,識做唔識講係咪收得皮
睇你係咪行偶像路線
識講自己做到嘅嘢係基本 邊行做咩都一樣 除非你可以即場示範 咁就唔駛靠把口
要將好簡單既野講到好複雜好難
da?
記得食定健肝素
倒轉左
係要將好難既野精簡地講做好簡單
如果發現咁樣只係講到一句 咁唔係你口才問題 係你真係無野講

其實同寫文/report一樣
長文無人睇 係要講重點 可以用一隻字講得明既野唔好用十句 可以用簡單字既位唔好用冷僻字
唔夠字數交功課係你無content 你再亂堆字 都係無content
其他人寫既memory leakage/dangling pointer
咁不如做 pm , 大把0 code pm 好吹得
今日既手巴中之人係竟然係教學mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞