IT討論區(120) Talk is cheap, show me the code!

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有咩頂唔順 同佢上床傾傾先
fuckbook 用full js stack,大家有樣睇啲野有幾bug
咁係佢既問題
只可以話js 個language spec 差
any
我當年html+css+少少js+bootstrap就入左行
用家問題
你唔會知third party 野有冇
1. 多數modern up-to-date popular npm package都support ts
2. 就算npm package 得js 多數情況下大路package 都會比你import到佢個class 做type eg socketio
3. Third party 又唔係你main, objective 都係令你個part 既code 易debug + maintain
flutter寫web點睇?
可摸以畀少少實際例子我,係個點樣嘅網頁黎 做到咩功能
初時冇諗定行咩track,諗住有工返就算,覺得寫web好多野搞好複雜,尤其美工design野,想行Backend 多啲。(當然我對寫web分工唔清楚)

我諗我都係搵web dev,易啲入行

讀Master 我唔打算喺香港讀,想儲錢去外國。仲有想做野賺錢多啲,所以想搵短期課程
jobsdb apply咋,可能我唔算有手腳
TS = 迫你寫comment嘅JS
我唔識點present自己,跟學校notes + tutorials嘅練習,udemy 嘅練習,我都有做,就係冇放出黎畀人睇。我擔心原創性唔夠會畀人質疑,部分code係佢講我打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞