[MOA]TXT 討論區(5) - 關於我同五位俊男夜闖冰雕展覽只有我被趕走的這件事 Freeze~

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
飲水水好qq
https://youtu.be/nHsrlQaHWPQ
希望bighit會出主打acoustic version既然另外錄咗唔好收收埋埋
我個下見到自己 淨係覺得好樣衰
休寧金髮真係冇得頂
第一次聽個陣俾huening嚇親
魔性笑聲

今次啲歌好好聽
雖然有啲太電 但習慣就好了
然竣換咗rap tone好好聽
其實Alex Hope作曲有無加乘
佢幫Troye Sivan作啲歌係外國好L出名
然彬!
6.9上weekly idol
聽frost個時係度諗如果真係有mv
講人格分裂嘅劇情應該會jeng到爆
睇番啲歌詞 都幾match(?)
其實大家平時話啲歌電既位係邊 今次我淨係聽得出magic同ice cream
Balance game個啲?
落咗好多tune定effect個種feel
balance game最電
除左3首電 其他都好好多
但balance game啲rap太正
忍住啲電音係咁replay
自己聽開Troye會有啲情意結, 好鍾意早期Alex Hope有份寫嘅歌
不過就算唔睇邊個寫, 成隻碟咁聽, Anti-Romantic本身已經好聽
下首接0X1成個buildup好正

Balance game我覺得只係一種音樂類型 但係好多人話主打都電 我唔係好聽得出
Spotify播放數balance game全專最低
可能真係太電 但係又覺得幾好聽
主打比起電 係混音問題咋
不過呢次混音已經好好左 至少今次好明顯分得出佢地把聲 上次553個死亡混音
Balance game 真係好電 但都還可以接受
反而Frost我真係聽咗好多次都麻麻地
可能真係唔係我杯茶(´・_・`)
有MOA用咗之前圭圭嘅結他soundtrack做cover!
唔知之前圭圭係咪劇透

https://twitter.com/songofthestar_/status/1400110544065941507?s=21
我諗未必算劇透(?
如果剩係聽chord唔係好聽得出係同主打有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞