[MOA]TXT 討論區(5) - 關於我同五位俊男夜闖冰雕展覽只有我被趕走的這件事 Freeze~

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
lockdown吾係淨係影響我地小市民嘅
太顯張封面
之前喺坑邊咁耐, 今次不得了, 衝緊落坑底
追韓團之前追開band, 呢次主打同休寧首Dear Sputnik都打到應一應
除咗有啲太電要時間消化之外, 其他b-side都好好聽, Anti-Romantic
I'M BACK
好好聽好型 今次轉咗唱腔又幾正
希望有好成績啦
但今次又有咩theory 同之前有無關
你番黎啦
今次已經冇電得好誇張
除左balance game個首
喊左一晚
未見過人咁樣表達lockdown 成隻album好emotional
歌詞好有深度餘韻
特別係what if puma同no rules共鳴感十足

覺得kpop只係跳舞公仔果啲人返去石器時代吧
跟甩哂 原來係講lockdown
返埋啲閪工攰到追星都懶
呢兩日終於追返comeback嘅野 好靚仔睇完心情好好
本人9up:
可能lockdown阿竣要返返屋企住
班兄弟因為困得太耐個個出事(album boy ver)
553係阿圭發緊夢
0X1係阿竣發嘅夢

world(lockdown,吾開心)>boy(各人心理出事)>you(遇到moa生存動力)
我估之後上節目叫佢地解釋album大概會咁講
Magic同Ice Cream都要啲時間
應該係曲風問題, 反而覺得Balance Game易入口啲

然竣手上面嘅好似係醫院手環
https://twitter.com/CYBORGTXT/status/1399317223039246338
有幾條吾同色可能係concert/遊樂場入場手帶
諗起553
最電呢三首
mv愈聽愈睇 個人愈沉重
人生好難
應該係
睇到有條寫TOGETHER有條好似係寫LOVESONG了
睇完直拍完全瞓唔到
今次主打真係好好聽
(個人黎講已經超越咗943
好想快啲到星期五 期待佢地上音銀interview
same
say you love me個part好洗腦
聽完一次就入哂腦
好想睇打歌舞台
我都stream到好灰
聽埋album其他歌會好啲
大家都有各自嘅chaos 其他人幫吾到 但係因為有txt同moa係度 會撐落去

吾照顧好自己點支持仔仔呀
teaser已經開始洗我地腦
琴日起碼聽左10次以上
啲歌詞真係好洗腦
I know I love you~~
btw 我估唔到teaser放左片頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞