世衞出差年花逾15億 陳馮富珍被轟貪得無厭

137 回覆
47 Like 5 Dislike
國際組織,咁多人員,呢個數字我覺得合理wor
得罪講句 睇落唔多 成個機構咁多人 講緊秒秒鐘都唔拖得 但你話總統套房個8000$晚 見人見智

係呀, 第時保良局無錢幫人, 因為用晒D錢去比員工出差, 你第一個要捐身家

拎保良局同世衛比
又有人想轉移視線
一個國際組織一年洗15億真係好多咩?
人地洗完d錢真係做到野
似唔似支那賤畜一堆垃圾基建?

剩係出差呀屌你
成篇野 淨係舉左一個例子
"入住總統套房。據悉該總統套房的價格高達1008美元,即約7850港元一晚"

屌 一晚總統套房 7850講到好多咁

屌你世衛大佬唔通同你住普通房?
住總統套房正撚常啦

屌人住總統房痴線

你話個文員仔開工數住就話姐

成段野得一個兩例子

而且最貴都係嗰個已經講到好巴閉噉
話大洗唔緊要,但讀者想知大洗係邊
一晚8000蚊,用嗰個價出差要出幾多日先15.6億?
一係就畀啲例子證明佢用咗係邊,如果唔係嘅話反而顯得佢幾勤力出差囉

一係就比多d例子

呢個例子好無說服力

有料就話佢貪咗去邊
15.6億喎,求其一項都得
遍遍講8000蚊晚 呃連登仔唔知價咩
坐頭等都隨時過10萬又唔講
講8000蚊酒店
得罪講句 睇落唔多 成個機構咁多人 講緊秒秒鐘都唔拖得 但你話總統套房個8000$晚 見人見智

係呀, 第時保良局無錢幫人, 因為用晒D錢去比員工出差, 你第一個要捐身家

拎保良局同世衛比

兩個都係非商業機構,靠人捐助而服務。
人地係話你外遊仲洗得多過公共衛生項目喎,唔見你雞珍放多幾億落其他地方?

噉依家係咪好唔衛生先?
做醫療、衛生嗰啲唔係有錢就得
要傾同咩組織合作,傾研發,傾合約,傾合作
第三世界國家最煩就係啲傳統,啲on9唔信醫生,收條屍係屋企拜都仲得
唔係話你掟舊錢出嚟就搞掂食麵
反而你唔同多啲相關國家嘅人去傾乜傾物,根本就咩都唔洗搞

你覺得依家啲第三世界好衛生?非洲又爆伊波拉啦
好多第三世界國家貪污就叻,同啲國家元首傾完有春用咩
班有錢既理得啲窮人死啦
外電指世衛人員外訪花費高陳馮富珍住總統套房

美聯社取得內部文件顯示,世界衛生組織人員每年花費約二億美元出訪,超出應對部份公共衛生危機,包括愛滋病、結核病及瘧疾的經費。報道引述世衛高層指,世衛正致力控制人員外訪費用,但仍有一些職員違規,乘坐商務客位及入住五星級酒店,報道轉載世衛機密文件指,世衛總幹事陳馮富珍及助理總幹事艾爾沃德外訪花費最多,艾爾沃德在一四年西非爆發伊波拉疫情期間,外訪交通費耗資四十萬美元,陳馮富珍則用了三十七萬元,又指陳馮富珍近期到幾內亞訪問,入住酒店總統套房,向下屬發出錯誤信息。

世衛組織拒絕透露是由誰人決定陳馮富珍下塌酒店的房間類型,指有時酒店的費用,是由東道主支付。世衛又指,職員去年出訪的花費,已經較前年下降一成四。

https://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=941340&csid=261_341

點睇一個外費交通費四十萬美元但佢一個人就佔左三十七萬元
老實說講
世衛依啲國際組織資源重點唔係放係研究方面
反而係係外交,傾衛生政策,同啲國際衛生組織去傾啲咩合作呀、援助之類
根本世衛、聯合國依啲組織係「傾」方面大洗係好正常,因為係佢地唯一嘅工作
佢地工作就係出差去傾嘢,所有要準備嘅文件、合作計劃內容嗰啲全部計入出差數
噉係好合理
有請會員五十肩出黎講下出差有咩洗費
咁我地既教育局局長呢?
華人官僚腐敗好正常
人地係話你外遊仲洗得多過公共衛生項目喎,唔見你雞珍放多幾億落其他地方?

噉依家係咪好唔衛生先?
做醫療、衛生嗰啲唔係有錢就得
要傾同咩組織合作,傾研發,傾合約,傾合作
第三世界國家最煩就係啲傳統,啲on9唔信醫生,收條屍係屋企拜都仲得
唔係話你掟舊錢出嚟就搞掂食麵
反而你唔同多啲相關國家嘅人去傾乜傾物,根本就咩都唔洗搞

你覺得依家啲第三世界好衛生?非洲又爆伊波拉啦
好多第三世界國家貪污就叻,同啲國家元首傾完有春用咩
班有錢既理得啲窮人死啦

傾嘢係貴㗎啦,要準備文件、又要做資料搜集、又要搵人合作,係貴又可能會俾第三世界國家貪咗㗎啦
你言下之意叫世衛不如唔好做嘢?
左膠嘢你識條春咩,根本幫第三世界國家就預咗燒錢
老實說講
反而係係外交,傾衛生政策,同啲國際衛生組織去傾啲咩合作呀、援助之類
根本世衛、聯合國依啲組織係「傾」方面大洗係好正常,因為係佢地唯一嘅工作
佢地工作就係出差去傾嘢,所有要準備嘅文件、合作計劃內容嗰啲全部計入出差數
噉係好合理

大開眼界
老實說講
噉係好合理

大開眼界

你見識少啫
人地工作全部都係出差,唔同同自己人事部傾咩
你以為世衛係做咩生意?
老實說講
噉係好合理

Ngo不嬲都用黎cap水

agger
其實十居其九都係開啲無謂嘅會
連登仔第一日知
UN成個組織都係用嚟「傾」嘢
日常嘅洗費就係俾啲官員準備同人傾乜嘢,去邊到住,準備傾乜嘢
傾唔掂咪又係會出公數
老實說講
噉係好合理

大開眼界

你見識少啫
人地工作全部都係出差,唔同同自己人事部傾咩
你以為世衛係做咩生意?

曲線都唔識分你條 傻仔
雞珍仲做緊
WHO近三年其實一直被人屌反應慢、無作為
伊波拉西非肆虐
WHO遲咗4個月至半年先出global warning
雞珍垃圾唔在講
佢d駛費究竟有幾有效
照某d會員睇法

咁d高官外訪住總統套房,坐頭等都係合情合理姐
WHO近三年其實一直被人屌反應慢、無作為
伊波拉西非肆虐
WHO遲咗4個月至半年先出global warning
雞珍垃圾唔在講
佢d駛費究竟有幾有效

國際組織係廢㗎啦
你有幾可見到佢地嘅職能有用武之地?
咪又係美國出手之後全世界跟風
照某d會員睇法

咁d高官外訪住總統套房,坐頭等都係合情合理姐

可以老奉住總統套房坐頭等
外電指世衛人員外訪花費高陳馮富珍住總統套房

美聯社取得內部文件顯示,世界衛生組織人員每年花費約二億美元出訪,超出應對部份公共衛生危機,包括愛滋病、結核病及瘧疾的經費。報道引述世衛高層指,世衛正致力控制人員外訪費用,但仍有一些職員違規,乘坐商務客位及入住五星級酒店,報道轉載世衛機密文件指,世衛總幹事陳馮富珍及助理總幹事艾爾沃德外訪花費最多,艾爾沃德在一四年西非爆發伊波拉疫情期間,外訪交通費耗資四十萬美元,陳馮富珍則用了三十七萬元,又指陳馮富珍近期到幾內亞訪問,入住酒店總統套房,向下屬發出錯誤信息。

世衛組織拒絕透露是由誰人決定陳馮富珍下塌酒店的房間類型,指有時酒店的費用,是由東道主支付。世衛又指,職員去年出訪的花費,已經較前年下降一成四。

https://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=941340&csid=261_341

點睇一個外費交通費四十萬美元但佢一個人就佔左三十七萬元

閱讀理解拎咩?

啊...係我睇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞