世衞出差年花逾15億 陳馮富珍被轟貪得無厭

137 回覆
47 Like 5 Dislike
8000蚊一晚做大字又真係好冇力喎
成篇野 淨係舉左一個例子
"入住總統套房。據悉該總統套房的價格高達1008美元,即約7850港元一晚"

屌 一晚總統套房 7850講到好多咁

果頭非洲呀, D人成日鬧香港年青人唔睇下非洲有幾窮, 睇下非洲D農民好多收入唔夠1蚊美金, 佢全一冕已經等如人地20年收入

非洲一年賺幾多 關佢住總統套房咩事
世衞D經費全部係係非洲D農民捐

家下世衛支出係醫療費用, 家下出差仲多過正職都無問題, 你唔好衝出黎柒啦.
家下捐出黎係畀佢地住總統套房?

你估個套房 佢住哂
夜晚一個人係度嘆SPA ?

家下佢做雞咩? 要幾十個非洲男人同佢訓?

你當人地去旅行 ?
外訪咁多日 會唔帶人黎做野
唔洗準備聽日演講/確認當日安排

係囉 托幾部notebook 去樓下間starbuck搵張枱 圍住慢慢傾囉

唔記得轉AC
成個組織一年15億正常啦,講到陳馮富珍一個人用15億咁

15億好正常, 好似一間公司咁, 出糧用三百萬, 不過員工出差用左三千萬都好正常
"入住總統套房。據悉該總統套房的價格高達1008美元,即約7850港元一晚"

果頭非洲呀, D人成日鬧香港年青人唔睇下非洲有幾窮, 睇下非洲D農民好多收入唔夠1蚊美金, 佢全一冕已經等如人地20年收入

非洲一年賺幾多 關佢住總統套房咩事
世衞D經費全部係係非洲D農民捐

家下世衛支出係醫療費用, 家下出差仲多過正職都無問題, 你唔好衝出黎柒啦.
家下捐出黎係畀佢地住總統套房?

你估個套房 佢住哂
夜晚一個人係度嘆SPA ?

家下佢做雞咩? 要幾十個非洲男人同佢訓?

你當人地去旅行 ?
外訪咁多日 會唔帶人黎做野
唔洗準備聽日演講/確認當日安排

係囉 托幾部notebook 去樓下間starbuck搵張枱 圍住慢慢傾囉

唔記得轉AC

手快快 ENTER左
再覆多次
講到佢控制晒成個世衛咁

1. 中共按插雞珍入去
2.近年封殺台灣
3.阿頂唔大洗,下面點敢洗,所以最高層有絕對責任

你話世衛係咩機構?
人地係話你外遊仲洗得多過公共衛生項目喎,唔見你雞珍放多幾億落其他地方?
其實樓上comment 佢大洗/唔大洗果堆
有無數字成個世衛有幾多人?出差次數幾多?

如果乜數字都無,點解可以comment 到15 億算唔算大洗?

一年的出差開支花上2億美元,即折合約15.6億港元
一晚8000港幣
我當每次出差用4000人總動員
全部都總統套房
3千2百萬一個人一晚
都要出差49日
你話佢大洗
"指陳不時乘坐頭等艙出差,其下屬艾爾沃德(Bruce Aylward)在同期亦花40萬美元(312萬港元),更不坐吉普車,反而選擇乘搭直升機來往當地診所。"
咁呢個例子完全無問題

但係總統套房 貪佢有齊哂會議室 當係外訪時臨時辦公室咁用
一晚8000 唔覺有咩問題

巴打你同CEO出過差未?或者自已出過差未?
國家元首出去都差唔多 世界級別再貴d 銀河系衛生組織元首更更高級更貴
人地係話你外遊仲洗得多過公共衛生項目喎,唔見你雞珍放多幾億落其他地方?

噉依家係咪好唔衛生先?
做醫療、衛生嗰啲唔係有錢就得
要傾同咩組織合作,傾研發,傾合約,傾合作
第三世界國家最煩就係啲傳統,啲on9唔信醫生,收條屍係屋企拜都仲得
唔係話你掟舊錢出嚟就搞掂食麵
反而你唔同多啲相關國家嘅人去傾乜傾物,根本就咩都唔洗搞
佢咩身份啊
屌咁比間賓館佢住囉
你話佢大洗
"指陳不時乘坐頭等艙出差,其下屬艾爾沃德(Bruce Aylward)在同期亦花40萬美元(312萬港元),更不坐吉普車,反而選擇乘搭直升機來往當地診所。"
咁呢個例子完全無問題

不如咁啦,唔好用酒店個conference room啦
上我房慢。慢。傾
慈善機構同宗教組織不嬲最好搵
你話佢大洗
咁呢個例子完全無問題

未跟過CEO 做o靚跟過director/gm 番過大陸 亦都唔係總統套房
所以先明白有間大房 做架步係幾重要

屌你世衛大佬唔通同你住普通房?
住總統套房正撚常啦

屌人住總統房痴線

你話個文員仔開工數住就話姐

成段野得一個兩例子

而且最貴都係嗰個已經講到好巴閉噉
話大洗唔緊要,但讀者想知大洗係邊
一晚8000蚊,用嗰個價出差要出幾多日先15.6億?
一係就畀啲例子證明佢用咗係邊,如果唔係嘅話反而顯得佢幾勤力出差囉
篇報導寫到好似成個組織一年出差使15億變到好似陳馮富珍一個人一年使15億咁

佢身為最大粒,應該以身作則,依家擺明管理不善,唔屌佢屌邊個

(重口咪,咪預我屌)
連登越黎越識走入建制
睇黎大家番工都開始番到有d 奴性
唔錯唔錯

common sense
ok?8000蚊晚,你要出差幾多日先15.6億?
而且8000蚊真係唔貴,國際組織官員喎
同埋source係ONCC
中国基因
8000蚊晚已經係「高達」
噉佢地出差幾多日先15.6億?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞