(TS就躝)[8人輪換大法]NBA 波特蘭拓荒者討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
仲嬲緊
仲想浪費Lillard幾多年
知啊 個trade係冇問題
只係覺得咁多年都搵唔到啱用嘅wing好慘

條on9侮辱會員,入去討伐佢
算啦 條友係反 你講咩都冇用架啦 慳返啖氣啦
佢比我串到冇聲出,唔明腩肉有乜好吹奏
拓有無後悔個陣無追Arron Gordon
其實係咪者係單打能力弱啲,防守積極少少嘅CJ
Cj 個twitter 同ig 比人屌到仆街
睇番紀錄,今場係Dame 史上第一場playoff game 命中率去到70 %
老實講係真係勁 樣樣野都有
不過份人陰濕都爆
由嗰年po開始已經係咁
今日下下low post攞波都投訴都唔整個t foul比佢
我覺得佢未到超巨standard lor
想知今場個challenge有冇用到
Nurkic 5th foul 吹佢moving screen 我覺得好應該用喎
同埋佢自己eq都麻麻 啱啱先攞完個5th foul 下一球就攞埋6th 搞到最後用Melo/Kanter
馬後砲咁講 今日melo一啲手感都冇 其實可以用多小小RHJ 同埋Kanter就算係season幾生猛都好 入到po一定比人弱點進攻
但今年mvp應該係佢
我覺得skill set黎講佢真係屈
企係3分線分波勁
你放空小小 佢即刻射3分
你mark得貼 佢又可以拍波過你 然後可以整個wrong foot floater 啲手感仲soft過啲後衛
Low post有噸位有手感
基本上真係無解
我覺得超巨係要唔睇波嘅人都識先叫超巨,例如mj, oneal, kobe, lbj 係依幾年唔知點解冇再有咁嘅球員出現
今時今日nba影響力低過以前好多啦
照你咁講 Curry之後冇超巨
其實足球都係咁
c朗,美欺咁多年先出到個尼馬
仲要冇佢哋咁出名
宜家社會吸收資訊途徑太多樣,娛樂方式又好分散,好難靠單一平台做到個巨星效應
罰企有d浪費左佢
以前龍果套玩交叉換位 搵空位終結岩佢d
佢接波後啲決定快cj 好多一係剷一係射唔會再左插右插
覺得trade cj比powell正選唔會差太遠
防守好咗可能仲甩少咗分
問題換cj 都無咩側翼好人選,睇過薪酬比較接近,最好果對好似已經係見頂、barnes ,但人地兩隊都係不缺SG
出面有冇守波掂嘅g位
其實1-3號位都要搵到個識守波嘅,進攻真係唔怕冇
守波掂嘅通常都平,強如smart 都係得14m ,如果好似caruso 呢類好洗好用嘅,好似得2m

所以薪資好難match,一係就已經去到皇牌級,人地無可能trade ,好似JB 、Holiday 之類

如果 pelicans 肯sign and trade lonzo ball,其實都可以考慮下,不過就好大機會變溢價合約
以前就想要holiday butler
而家就fvv
其實最好就2,3號位都入到個
不過都冇咩可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞