(TS就躝)[8人輪換大法]NBA 波特蘭拓荒者討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Dame除非同管理層反曬面
否則都真係會one club man
啲管理層又廢
教練又廢
Dame巔峰唔係得返好多年
最需要佢單打mid range 但就係咁派膠

今年得分高都係靠3分手感好 無曬以前啲crossover step back
季初打到扯哂旗一傷就。。。。
冇得咁講嘅 兩年前打雞塊係CJ carry
單純係雙槍身材劣勢太大
而且拓嘅防守冇主動去cover呢點

老實講而家嘅NBA強隊都係用主動嘅防守壓迫對面
而唔係好似拓咁regular 防守策略一直被動
到play off要壓迫嗰陣 成隊跟唔上 左漏右漏
冇啦 呢類wing 不嬲稀有貨
搶唔到就係搶唔到
冇主動搶 另計
當年dame一過半場就比craig加多件夾喎
都幾肯定冇搶過
ts同cj個位都好硬
幾閪都唔會躝
快快趣輸埋下場trade走哂佢地唔該
係呀,所以果年好多球都係交俾CJ 終結
就係為咗解決Dame被人夾 冇人組織分波
今季先trade Powell 返嚟
結果又唔俾波powell
駁唔到
CJ 慘在就算trade 都唔會換到啲咩好嘅側翼
睇返新聞嗰陣Butler係S&T
76換咗Josh Richardson+ 1st
即係本身Butler就想去Heat

當年拓仲食咗白邊份約 幫Heat清cap
要佢拉開spacing
底線三角伏埋
[ Lillard 紀錄之夜 ]
這場比賽 Lillard 攻下 55 分 10 助攻 6 籃板 3 火鍋 12 記三分
- 12 顆三分進球為季後賽新高
- 個人生涯季後賽得分新高
- 首位季後賽攻下 55 分同時還傳出 10 次助攻的球員
- 第一位季賽季後賽都創下 50 分 10 助攻的球員
- 季後賽輸球第三高分 (Jordan 63, Mitchell 57)
- 季後賽 50 分最高 eFG% (95.8%)
https://www.facebook.com/blazermaniatw/posts/1605888422955126
而且powell都唔係特別擅長組織咁...

可能球隊都無將佢定位係playmaker

純底角3分 Cut in 單打mid range
你老味,打到兩個ot仲走去夾肥仔
結果送三分,由肥仔打咪算囉
真... 以為白邊轉隊會生性

屌 繼續戇鳩鳩咁

係球場上發夢真係好難得一見
多個可以處理波嘅選擇咁解
dame攬夠垃圾ts未
Cj今季唔係第一次
快艇個場浪射又係
互惠互利啫
個陣nurk大傷無人頂禁區
唯有硬食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞