大埔「日本業務超市」被指賣冒牌帆立貝 負責人稱無標明日本貨

195 回覆
443 Like 16 Dislike
唔係日資直營, 根本無必要去, 同吉野家有咩分別
賣埋啲殘體字貨係死罪
啫係大劣野啦
如果係大劣野寫明呀。支國依家咁強大,相信好快會有更多生意
佳寶貨拎去日本賣, 再運返黎香港賣
香港海關呢

[阿布泰]海關深夜出動過百名人員 檢取近百萬貨品
https://lih.kg/2480902
made in 支拿唔見得人咩?做乜要扮日本仔貨
"負責人稱無標明日本貨"
有呢句就慳返唔洗去, 反正唔算就腳
繼續759同About Thai算
有冇ching識日文 寫個example出嚟 send爆日本總公司
頭先經過見到啲人多到迫都迫唔入
等執
不如pin呢個啦
冇錯
日本直送≠日本製造
我之前住果區,細超市都貴過LIFE,一係就阪急
即係你問我,我覺得Life係中間,業務算中下,好過Donki,玉出就肯定最基層
你老味玉出真係狗也不屌
而家我5分鐘路程內5間超市,最平就業務,跟住就Life,之後就KOHYO、Aeon果堆~~
即係「日本城」
支那人果然係地球毒瘤
佢官網有英文 我諗英文佢哋都會睇
咁好玩 又一版本
之前唔係話總公司OEM個店名畀香港代理做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞