大埔「日本業務超市」被指賣冒牌帆立貝 負責人稱無標明日本貨

195 回覆
443 Like 16 Dislike
小問題

香港人見到日文包裝已經出嗮水,唔理3721瘋狂掃貨
日本授權個名 但賣垃圾貨
間野係日本咩質素 咁玩臭自己
我懷疑緊日本代理都比大陸佬食咗

跟住借啲意就話日本代理其實都係自己友
逼Donki好過,再唔係去Aeon 一田 UNY 好過去呢間野
其實人地又真係無話賣返日本d 貨

report 比日本都未必有用, 又唔知人地張contract 點簽. 可能比左大舊錢日本仔
又無左日本果D 家庭裝食品/零食...價錢又唔係超級平........
仲要賣淘佬貨......

都係去返Donki 買算....
。。。
。。。。
。。。

注冊編號/Register Number: 2529173
中文名稱/Chinese Name: 北騰水產(香港)國際貿易有限公司
英文名稱/English Name: Beiteng Aquatic Products (Hong Kong) International Limited
偷呃拐騙支那人第一香港人第二
而家係話賣假貨喎
字眼上無話佢用假貨
https://www.youtube.com/watch?v=wKDls2SEddI
大J直接打左電話去問
個負責人話同佢地完全無關係
即係俾人盜用左個地址/ 電話

kiki&may 有冇follow up
佢自己出果品牌,都無咁錯
佢扮日本既品牌 抄包裝賣同類既野就係有心呃人
名創優品IPO 果類咁
身為香港人就要拒絕呢類混珠模魚既文化入侵香港

怕法律費用同因為冇當地內銷
所以唔出聲
呢度點都要做野
有冇source ?
比較想佢打去打俾日本業務super問佢地點睇
日本未至於差 佢都有d自家品牌mij
都多日本師奶同開鋪既幫襯
痴撚線班即係支那人一日唔去日本賣一日都好難告得入
呢間野唔好彩
俾大J咁樣幫襯仲要令到佢第一日已經咁有疑心
依家仲要親身打電話過去嗰度問
本身借住日本舖頭呢啲名都叫呃到下人
正正常常,比life果堆平囉~
裡面乜都有,越南、泰國野都有,李錦記都一堆啦。
開舖既多數會去好正常,其實好多師奶、兩公婆、後生都會入去買。

鮮肉都有賣日本國內同國外。冷藏要自己睇,我又唔太覺中國野特別多,算好平均。

我住中央區,樓下就業務超市,附近有4-5間超市。
除咗life,最多人就係去業務超市。
咁公道啲講佳寶差好多既
其實真係比大j撚左
睇左果籽條片
我諗個老細係是但搵個平既本地供應商入啲急凍海鮮
點知入左啲支那翻版貨又比人揪到
只可以同佢講以後入貨小心啲
1日就臭到咁
真係得支那人先做到
冇用
真係要搞就要去支那打官司
然後會發生咩事人人都知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞