Mirror個呂爵安Edan Lui算唔算人生贏家???

573 回覆
2878 Like 104 Dislike
因為你無照鏡
露牙肉好樣衰
有時真係想知連登有幾多係極端貧窮,老豆老母又係極端賤人
一般正常在職家庭,養一個既話,點都夠錢比細路講一兩樣野,社區中心大把平價班上,學校有校隊有音樂班,大把上進窮撚乜都join黎琴,根本大把機會。
依啲人永遠唔會諗自己細個老母迫佢學琴佢嫌悶唔撚練落公園柒,學校啲課外活動又嫌樣衰寧願去網吧打機,升唔到u就賴自己中學廢,碌到20幾30歲先發現自己唔止窮仲要廢,唔肯面對唯有賴人地,細過唔識諗係因為無人教,依家有返工有錢比佢工餘去學又嫌放工攰㗎喇
呢個五毛黎 唔知上連登博乜

班有錢既3歲就比錢去「琴棋書畫」
淨係學一種樂器已經唔係一般家庭負擔得起
只想找一個胖
屌 大家咪又係公屋出身 講撚經咩連登仔
高下立見啦 人地活出精彩人生 你地就係度自怨自艾
中學有課外活動幾乎免費玩樂團,社區中心有平價班
講緊由「細」就栽培
呢啲好講起跑線
其實無得斷言,小朋友有幾多中意坐定定學野,賴老豆老母唔栽培個啲問心有幾多人肯日日練琴,無得去網吧公園,中學已經開始有自主能力,老師又會比意見,最後機會都miss 埋自己本人好大責任
佢個妹先係人生贏家
係囉 自己呀哥對我閪到一個點
Edan
其實都係扯遠左喇ching

先唔講小朋友想唔想

係講緊小朋友喺一般家庭就算想都冇得想

仲有唔係淨係指音樂
口音
口音
所以我好想知連登窮既定義有幾窮,老豆老母仆街有幾仆街
所謂一般家庭無一個standard,依啲topic永遠係互屌
又唔係互屌既 我地都冇屌大家

都係討論姐

佢地果啲成堆字八成都係屌你老母就真係互屌喇
佢個情緒病9成係係EDAN偷食斷正先發作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞