買海逸豪園有咩要注意

156 回覆
3 Like 28 Dislike
連燈仔發言如下:
xxx比狗住
近海易潮濕發霉
xxx交通唔方便
xxx區內配套唔齊
加多少少買xxx仲好
依個時勢仲買樓=on9

現實連燈仔情況如下:
住緊公屋
唔同價位, 海逸10m以下好似只買到低層樓望樓景
咁你話過1000好吃力,咪介紹平少許嘅屋苑你。最好同時睇幾個屋苑,因為你望多兩望就會發覺時間就是金錢,又貴xx萬了
離黃埔中心遠
一落樓下扯風扯到傻
長實樓

1000萬我寧願黃埔或海濱
方便好多
海濱1000萬應該買唔到3房?
主要想住大少少
俾多少少住半島la, 半島升值易D
俾多少少住維港星岸
講吓價有機會買到

三房望黃埔花園/地鐵站方向都開揚,東南望樓就差D但佢中間夾住個平台花園,都唔算好近

海濱主要問題係房細同樓底比較矮,啲家私要度度點放先最好

三房又呂字客廳,有600尺但感覺變廳細房都細
都唔同level
聽過有朋友笑d 人住海名軒咁高層近太陽實熱死
我睇左細2房, 感覺佢既房連張5呎床都放唔落

3房冇實地睇過, 睇圖則我覺得一定要爆廚房同3房變2房先叫有啲野睇

有冇師兄住緊可以俾下意見?
勁撚方便 黃埔基本乜都有 又有地鐵
10分鐘地鐵站距離都講到要揸車先住得,香港人係咪都係跛
lift 可以直落停車場,車場大同舒服,不過好貴租
有三部lift 但窄到pk
行去黃埔aeon 算好快,夜晚內園好靜
樓主你咪聽班公屋撚係度鳩up啦
海逸不知幾爽皮 海景房更加一流
吃喝玩樂 黃埔乜柒都有
海逸除左近黃埔就咩都唔近
成個紅磡同lv屋苑計
位置最差真係海逸
夜晚靜對我嚟講真係好大concern
僻既話我接受既,果次睇樓行5-10分鐘去到黃埔
所以位置對我黎講唔係問題
咁我住左咁多年都好舒服既
想問下漏水情況in general嚟講多唔多?

有冇啲咩野要注意?
自己同識既都無依個情況

你有無養狗?如果有小心d,果到好多人投訴
千萬一定買地鐵上蓋
但係樓下就係海濱都幾爽皮 同埋冇臭味
我都諗緊過2年換樓換海逸/半島 希望夠錢
由最遠果幾座 當係海逸坊開始計
樓下有巴士總站 仲有幾條綠van線
5分鐘行到紅磡碼頭
10分鐘內行到黃埔號個十字路口 (市中心有商場有地鐵有戲院加大量食肆)
海逸果邊一落街沿海已經有公園有游池有海濱

連燈仔表示:交通唔方便 太遠太偏

可能依度太多社會精英同富二代
個個都要凱旋門級數先住得人
屋苑範圍要有電梯直達商場
商場落多層要有地鐵同巴士總站
但方便得黎又要旺中帶靜
好似九龍站搭電梯上platform之後果段路咁
要留返個平台比漾日居同凱旋門班人做私家路
5分鐘行到紅磡碼頭
你行比我睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞