買海逸豪園有咩要注意

156 回覆
3 Like 28 Dislike
黃埔多好多
有幾座低層會有莫名其妙既柱躉位
如果黃埔站行去紅磡街市幾分鍾
for我自己15分鐘路程內就算近
如果以位置計 同隔離半島豪庭 維港星岸 屬於低水
如果你以三十幾年樓既黃埔比咪差唔多
10M嚟講
有車海逸>半島
無車半島>海逸
連登真係一個好奇怪嘅地方, 屯元天康城個D垃圾區就勁多正面吹奏, 一講緊D正常區呢D就大把野彈
唯一唔好係基本上去邊都要日晒雨淋
夏天都幾係嘢

如果接受到,佢好好
市區但唔旺,又多日本人住
果度啲車位係咪1:1?

【海逸坊告急:中電突向地政申請 將海逸坊九成商鋪面積改為辦公室用途】

在居民強烈意見下,中電一度擱置備受爭議的海逸坊商場改建計劃。惟今天稍早,地政總署經九龍城民政事務處分別向天立及海逸豪園業主委員會發出諮詢文件,就海逸坊業主(即中電)為配合把部份海逸坊內的地方由商舖改為辦公室用途的計劃,而提出修訂九龍內地段第 11056 號的總綱發展藍圖的申請,進行地區諮詢。

當中包括將商舖面積由25,338 平方米大幅削減九成至2,346 平方米,而其餘的22,992 平方米則改為辦公室用途。現時海逸坊提供給商舖使用的車位數目為508 個,改動後提供給商舖及辦公室使用的車位數目將減少至436 個。海逸坊內原屬學之園的鋪位,亦會改為辦公室用途。一但地政總署採納中電修訂總綱發展藍圖的申請,海逸坊商場大部分地方很可能會被成為中電控股的辦公室。
紅磡香港交通最方便top 3應該冇人唔認同
但海逸真係偏偏食唔到紅磡既交通便利
揸唔揸車先
爭好遠喎
行十分鐘就有齊地鐵巴士碼頭過海都俾你班人講到好偏僻
半島係世界級方便啦 到時有得直落去埋隔離大酒店
想問下佢係頭3,咁重有兩個係咩? 老實佢方便但頭3唔認同。
黃埔站/何文田站
紅磡站 東鐵西鐵
山谷道巴士站
荃灣紅van

全港常去既地方冇死角仲要車程短
可能我近花埔 多到軍隊咁款
馬路對角就已經係十期一座..仲要係十期垃圾房
夜晚都欣賞過老鼠幾家大細過馬路去球場

黃埔鼠患問題咁多年完全無解決過。
但方便就真係超級方便嘅!
我都係近黃埔
仲以為冇咩老鼠
前年5期車位$5200唔知依家咩價喇!
仲要爭住嚟租
個商場狗都唔撚屌
幼稚園/公園仔花槽個度好多個次行行吓喺23A座見到簷底有嘢跌咗花槽....有條友大叫:老鼠嚟架
但係我點都覺得,黃埔/海逸真係超級方便嘅!
只不過如果要我買返紅磡,一定一定一定買半島
咪係 唔知以為係山卡啦地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞