買海逸豪園有咩要注意

156 回覆
3 Like 28 Dislike
過兩年黃埔街重建有野睇+沙中線通車
第二個世界
有 如果外牆管理處會幫你搭棚搞返佢
利申:試過
最近果座都要10分鐘啦紅磡碼頭
地鐵座就真係5-6分鐘行到既 C出口
住緊黃埔花園
之後目標都有海逸
靚則靚地點
俾多少少裝修應該好正
注意自己有無首期
差得幾遠 去尖沙咀8p 15分鐘
去旺角搭地鐵4個站
去北角搭船7分鐘
自成一角又靜 黃埔夜晚嘈撚到仆街
唔用林鄭plan830萬以上樓最多借500萬炸,你買950萬樓450萬首期。
其實係唔係應該要用林鄭plan呢
海逸唔住海景不如買返黃埔花園
交通輸個火車站 不過唔太重點
最有所謂係住海逸基本上舊區民生鋪頭唔關你事
要永遠痴住個黃埔aeon

另外嘈唔嘈係計你邊座
正常景既三房過晒1000

海濱位置應該比海逸方便 近黃埔花咗同紅磡舊區 但隔左紅磡南道自成一角 無咁雜同靜 (面向polyu宿舍另計)

成個屋苑d則都差 樓底又矮
細兩房同大兩房d房都好細
買三房改兩房最正路 要改過晒廚厠先好用
狗都唔住
住海逸唔揀海景位不如住黃埔花園
又方便啲又平啲
不過你budget 10m好難買到海景。
會所高汁 想食麥當勞樓下商場有 7仔ok 百佳
唔駛去黃埔
個個都話比多少少買xxx仲好
過左1000萬嘅樓就唔係比多少少咁簡單
潮濕到CLS 兩部33公升抽濕機長開都唔會夠,春秋天都要局開冷氣。
不過,好處係超級大風,但亦因為太潮濕所以基本上你開窗嘅機會又少! 喺樓下落雨擔遮係無用架.....打橫撇落你個身
低層要留意老鼠曱甴問題超嚴重!!盡量唔好買垃圾槽走廊個邊....
你都識講黃埔喇....
如果23/23A/25個幾座就話啫!
你試吓6/7/8座 夏天或者落雨行去黃埔呀?
露天架...無瓦遮頭
黃埔平日塞車響安同埋夜晚有跑車響喉撚,嚇撚死
半島會唔會好啲
同上年11 12月比,而家啲業主大啖大啖咁咬

啲垃圾盤都過10m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞