大航海時代4HD 5月20號上市

1001 回覆
36 Like 7 Dislike
我都係咁諗,所以我課一千幾百休閒玩
有冇d咩教學可以睇下?完全未玩過有小小興趣
認真,最燒時間係航海果PART,要buy time就多數係呢個原因,所以先追求快船同加速道具
至於玩既內容,冒商戰,商呢項一係無腦買貨賣貨,有錢就咩都得,星書連按就得,技能練唔練都無所謂
一係就玩生產但就要練技,確確切切要dum時間去練,買商城道具加快練功都無可厚非
至於冒戰,呢2個一定係技能重要過商城道具,仲要dum多好多時間落去練
冒跑發現物就接任刷圖,商城道具買唔到;戰就海戰陸戰,海戰買商城船陸戰買高攻防裝都只係耐打DD,技能低都係會俾AI打死
如果你話大航海4, 建議你唔好睇攻略直接玩一次先會比較好
慢慢探索會開心D

Online版既話, 就好多野可以學
已經有台灣人直播緊ns版
快la
諗緊聽日射唔射波係到玩番先
美洲條女霸左南美同西非瘋狂做貿易儲下錢
Link ?
switch digit要幾時先玩到?
剛剛試咗ok,玩緊。

就係唔知要做咩,單純行商打怪咁定係話要做到首富咁?驚買左又唔啱玩 。Ns係單機?
佢幾個主角都有唔同故事線, 你可以做主線睇故事
或者周圍去冒險 有唔同細村落 ,OR 環遊世界
或者打海戰 ,跑商賺錢
每隻玩法其實都可以
同以前Online版唔一樣咁既?
仲未比dl
蒂雅 , 阿伯拉罕 未用過 好多人第一次玩用 拉斐爾
如果HD版 有語音就更好. ....
Switch 實體版係咪一定狗源貨?係嘅話我買online算
4有主線故事,全部都係搵齊七海嘅霸主之證
多數係變到嗰個海域最大勢力,你可以靠跑商,老笠敵人商會,搵寶藏去達成,仲有幾多小遊戲
雖則話有主線,但就算你唔點理佢都會自然發生,除非特登避開,冇睇攻略嘅必要
成隻驚都係偏簡單,你要啲好有深度嘅經濟系統、有挑戰性嘅海上航行尋寶就未必啱你

4都成廿年前,你上網睇吓畫面同玩法接唔接受到先
沿用原有的遊戲架構,包含主要角色、玩法、劇情等等,同時船艦改裝、水手配置、航海系統也將會沿用,甚至連角色立繪與過場 CG 也完全相同
所有野都翻炒咁邊度HD 左?
以前PSP 都有威力加強版 角色同依家一樣
logo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞