大航海時代4HD 5月20號上市

1001 回覆
36 Like 7 Dislike
年度最期待冷飯熱炒?大航海時代 Ⅳ HD 威力加強版將於 5/20 上市

從光榮目前公布的畫面來看,「大航海時代 IV HD」將會沿用原有的遊戲架構,包含主要角色、玩法、劇情等等,同時船艦改裝、水手配置、航海系統也將會沿用,甚至連角色立繪與過場 CG 也完全相同。但說到這筆者就有點不太滿意了,一款要價 1,190 元的老遊戲角色要求立繪重畫不過分吧?這點比照手遊標準來個會動的 CG 立繪也是很合理的(不然至少酒館的酒女也換個會動的吧?)

http://www.gamecity.com.tw/d4/hd/?utm_source=Facebook_PicSee&fbclid=IwAR3dxIU4rEi8KxdFbfaWwlg0enDuGjEAEmWluVznXt-nvtcBtTS9XnMAlkk
有冇人等緊?
Switch版有興趣
其實好多舊game嘅遊玩方式都適合portable咁玩
我係諗住等PC版😂😂

細個玩完 大個成日睇google map
已經請假重玩
steam 版x2

等多排減價先入手
其實佢不如用大航海時代ONLINE D模組做返D港口仲好啦...
APPS收左皮

ONLINE好似仲有更新, 痴線
其實好好玩, 係真係浪費時間, 返左工之後根本好難玩
少左好多人玩係真,但未收皮
我都間唔中開黎回味下 中學玩到畢業番工
app收左皮 完全唔好玩
焗你課金抽卡, 又唔知點解撈D歷史名人落去做乜9

講真, 如果佢REMASTER ONLINE變單機, 一定好正
其實計玩,我覺得2先係最經典
Online版其實唔差,只係行遠洋個時,時間慢左少少
我後尾抽左隻快船再俾人強化完,里斯本去印度最快都要半個鐘

以前普通船要個成個鐘
2係好好玩,少少hardcore,一唔小心就沉船
4簡單左好多, 最少出海唔太怕風暴
所以人大左真係好難再咁玩.
收工番去得番幾個鐘玩,快船來回都一個鐘,仲要睇靚價賣貨
又要拎貨護港

得大學讀書個時最得閒玩
成三舊水貴左多少
我都諗唔明點解重制又無新野都咁貴
你話實體有張地圖收藏下都好
係完全冇新野?
PSP版有冇新原素
呢個年代仲咁大膽出呢d咁花時間既game
咁都三舊水 闇榮真係CLS
佢叫威力加強版, [比我玩PSP個時多左3隻角色,但印像中以前PC版好似都有
佢用大航海2/外傳個故仔放落去4個系統都仲好d
再唔係4個故仔放落去2個系統度都ok

呢隻真係終極炒冷飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞