呢一代既男人到底可以有幾廢西?

626 回覆
2145 Like 123 Dislike
樓主一定係個強人

人地似返個男人都俾你話中國人
連登仔
依靠廢西嘅人更廢西
都唔知d撚樣係咪睇得飛機文太多
搞到神神地 耐唔耐就打on9野出黎博人同情
Btw上面果位臭西話係愛 真係睇到打冷震
Ho ball
其實你點證實到 男人成唔成功 同 怕唔怕老婆 的關係?
憑住你識果身邊幾個frd?

事實係
男人又好 女人又好
都應該自主自己的生活,自己做自己的決定
成唔成功,係好多因素影響
同你 聽唔聽人地意見、依唔依賴人 無絕對關係

依家唔係講怕老婆就唔會成功,唔怕老婆就會成功。
我睇完果班人既留言,你會發現佢地個世界得返女人。

咁自己係邊度?無人會去可憐一的連自我都無左既人。
想要幸福,首先你要成為一個有權利掌握幸福既人。

假若你連自我都被另一半控制左,同一隻狗有咩分別?狗既寵幸只在於主人偶爾既不捨。

男人點解可以係千百年既父權社會入面企係頂層?係因為無論方向,責任同埋執行都係男人,依家只係做返自己本份咁大把。

呢種價值觀唔係唔得 但你有錢有資格man得起先好
時間唔會等人 否則個結論人又老錢又冇 連老婆仔女都冇 只有你所謂未成功嘅夢想
如果要推崇父權 咁連登亦唔好再屌港女拜金 因為冇好嘅生活比條女 比人帽都好正常
以樓主所講 男人究竟追夢做自己想做嘅嘢重要啲?定賺到錢養到老婆仔女重要啲?
一切只係將自我中心嘅諗法合理化
都唔知d撚樣係咪睇得飛機文太多
搞到神神地 耐唔耐就打on9野出黎博人同情
Btw上面果位臭西話係愛 真係睇到打冷震

連登絲打真係好難理解

樓主呢種人咁大男人主義既人其實就係屌女人係貪錢臭雞果種
你試下如果樓主係窮又唔識tum女朋友開心,我就想睇你有幾man

真正好男人錫女朋友錫老婆,肯為家庭放棄自己既夢想,放棄自己既自由返工搵錢養家,其實好多麻甩佬,食飯頹食M記燒味飯不知幾開心,又唔洗花錢買花妝品,用得幾多錢,放假留係屋企打機開開心心,又無人煩住。

但係點解要放棄單身咁多好處去識個女朋友黎結婚?係愛啊,係愛啊樓主,點解要結婚呢個問題你問好多男人都無咩答案,你以為真係會為左稅制福利,兩個人生活費平d就走去應下一生既承諾咩?好多男人心入面個答案都係"無啊,老婆想結/一齊咁多年都要負責任" 你估男人就真係為左自己? 只係男人已經係現實中迷失左自己姐。

屌,哈利呀,我知係愛呀
你有無睇po呀?隔離果的麻甩佬等緊你陪佢地實現夢想呀!但係原來一齊左你先係佢地實現夢想既阻力呀!
咁點算呀?原來佢地靠自己係唔會實現到夢想架,無女無夢想,有女阻住個夢想,人生十大矛盾呀哈利!

每個人既夢想有大有細,人人都唔同
有夢想的確係無論我幾努力,有家庭之後就做唔到架啦
如果我夢想係做一個巴士司機,但係我有能力讀醫,年薪過百萬,我可以帶比我屋企人,老婆/女朋友,將來仔女好好既生活
我要做出對佢地負責任既決定,我唔可以咁自私走去做巴士司機

或者你會話,我做醫生搵夠咪去做巴士司機囉,Sorry, 你唔可以,全屋經濟靠你,啊仔啊女想出國讀書又係等你出錢,重有朋友親戚間既輿論壓力,斷估你都唔想你啊爸啊媽老婆仔女比人笑你有醫生唔做走去做巴士司機掛,當然,你可以做一個咁有夢想既決定,累全家成為家族既笑柄,但係你會覺得咁既男人係你心目中既男人?

多餘,你睇吓九巴個fb個新招聘廣告,入面咪有個民航機師嘅pt司機,其實仲有另一個好似喺城巴忝,人哋呢啲咪追夢囉,有無成為笑柄呀
唔顧人感受唔見得係真男人
https://m.facebook.com/IDS.CALL4VAN/photos/a.556757471079156.1073741828.244476908973882/1385139818240913/?type=3&source=48

其實香港真係唔少呢類男性

睇下辦公室日報個換水post
其實你點證實到 男人成唔成功 同 怕唔怕老婆 的關係?
憑住你識果身邊幾個frd?

事實係
男人又好 女人又好
都應該自主自己的生活,自己做自己的決定
成唔成功,係好多因素影響
同你 聽唔聽人地意見、依唔依賴人 無絕對關係

依家唔係講怕老婆就唔會成功,唔怕老婆就會成功。
我睇完果班人既留言,你會發現佢地個世界得返女人。

咁自己係邊度?無人會去可憐一的連自我都無左既人。
想要幸福,首先你要成為一個有權利掌握幸福既人。

假若你連自我都被另一半控制左,同一隻狗有咩分別?狗既寵幸只在於主人偶爾既不捨。

男人點解可以係千百年既父權社會入面企係頂層?係因為無論方向,責任同埋執行都係男人,依家只係做返自己本份咁大把。

呢種價值觀唔係唔得 但你有錢有資格man得起先好
時間唔會等人 否則個結論人又老錢又冇 連老婆仔女都冇 只有你所謂未成功嘅夢想
如果要推崇父權 咁連登亦唔好再屌港女拜金 因為冇好嘅生活比條女 比人帽都好正常
以樓主所講 男人究竟追夢做自己想做嘅嘢重要啲?定賺到錢養到老婆仔女重要啲?
一切只係將自我中心嘅諗法合理化

你唔好覺得肯追就會成功,失敗既人比成功既人多。
人老錢無老婆走佬根本就係不顧一切既先決條件,自問做唔到咪做一個普通人,一樣可以幸福快樂。

我點撚知對於你黎講乜野重要的,你自己諗下啦,關我撚事咩。我覺得開心既野你可能覺得戇鳩。

如果我無記錯,我好耐都無屌過女人拜金,如果呢個係拜金女唯一衡量男人價值既條件,let it be。我一係就勁到改變到全世界,改變唔到?咪唔搵拜金女,無女人唔會死。同樣,女人都唔駛靠男人,做姑婆咪做姑婆。理鳩得人地點諗。

你話俾我知你要顧邊個感受?
其實點解你要教精啲廢男?
多人廢,先突顯到你醒

錯喇,用「教精」就言重了,我從來唔覺得自己有幾優越,幾撚把之閉。
我身邊有好多出色優秀既女人,佢地做到既野比男人更多更好。而當一個男人既社會地位落到今時今日,仲淨係識得諗點樣「奉獻」自己,而不求力爭上遊。真係好大問題。
大男人係我眼中同沙文主義唔同,「大男人」係一個有能力既男人,有能力去為身邊既人遮風擋雨既男人,係一個有堅定信念,堅毅腳步,唔會遇到困難就退卻既男人。要做到大男大,殊不簡單。
好多人誤會左我叫你做男人就要鄙視女人,兩樣野其實無衝突,一個溫文有禮八方圓滑既男人,唔代表佢唔係一個堅毅不屈既「大男人」

你成個post好明顯唔係講呢樣嘢啦

明顯 之後樓主就會無限演繹載翻頭盔
岩聽,男人本來就係要咁
其實點解你要教精啲廢男?
多人廢,先突顯到你醒

錯喇,用「教精」就言重了,我從來唔覺得自己有幾優越,幾撚把之閉。
我身邊有好多出色優秀既女人,佢地做到既野比男人更多更好。而當一個男人既社會地位落到今時今日,仲淨係識得諗點樣「奉獻」自己,而不求力爭上遊。真係好大問題。
大男人係我眼中同沙文主義唔同,「大男人」係一個有能力既男人,有能力去為身邊既人遮風擋雨既男人,係一個有堅定信念,堅毅腳步,唔會遇到困難就退卻既男人。要做到大男大,殊不簡單。
好多人誤會左我叫你做男人就要鄙視女人,兩樣野其實無衝突,一個溫文有禮八方圓滑既男人,唔代表佢唔係一個堅毅不屈既「大男人」

你成個post好明顯唔係講呢樣嘢啦

首先有禮同圓滑已經唔見得樓主識 仲要話八方
真係人唔笑 狗都吠
點解啲人嘅思想可以諗得咁唔全面
好神
警世文

咁女人又要求禮金?離婚又要分身家?
只可以講愛情係現代婚姻中重要左,但制度本身都係一種互利合作關係

熊仔,有時人既野,唔係單單從功利角度就解釋得到。
其實的人結婚,本身都無諗過會離婚。

即係如果以你既諗法,否定晒一個去相信人既機會,會好可惜。的確唔落水就唔會濕身,但唔濕身又點會發現海洋既美好?

現實有好多臭雞,但唔好忘記仲有好多好女人,斬腳趾可以避沙蟲,但無腳趾就係無腳趾。

巴打

你話俾我知你要顧邊個感受?

家人,女朋友?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞