啱啱炒左腦細,開心,舒服

639 回覆
7729 Like 30 Dislike
咁可以早D返第二份人工高D既工既
條友咪就係Boris
唔加人工唔升職啲人咪走 咪咁小氣啦
佢都識講細, 就算樓主係差, BORIS既仆街咪一樣全行都知
夠鐘開zoom上堂啦,上個星期d中文閱讀理解做哂未呀?
咪係 人地因為上司閪而走
D仆街上司就搵盡藉口合理化自己D閪野
上個月我都係同你一樣炒左腦細
我都係度開post屌腦細,不過比大家屌返轉頭

廢話唔多講,大家加油
有時真係唔怪得D人成日屌呢代既大學生
條柒頭就係一個例子 覺得人要跟佢果套做法 世界要圍住自己轉
香港啲勞工權利工聯會咁多年都幫唔到手
肯開公司名未
加唔加人工,唔係睇appraisal架
你計漏左樣野,係背景!
有勇,不過小左d 謀,之前做得咁辛苦點解走前唔放鬆一下,每日翻去打機睇片,準時放工,等佢炒你仲要賠多個月糧,佢一話你唔做野就串佢加人工呢?
樓主好霸氣
其實大部份香港腦細都係咁
做完野咪讚你幾句..笑笑口話睇好你
去到review就詐傻,化身經濟學大師扮窮

你上邊果件唔搾壓你,佢點樣向再上邊邀功

好多高層位,已經係識人好過識字既年代
支持啦
我都同你情況一樣
之後遞左信就開始留我
但係出價愈出愈低
冇撚睇錯 出錢留人仲要好似街市買餸咁
之後即刻陪錢走 手頭上成十單野manager自己跟哂
姐係佢講到睇cctv 果啲on9野係升職加薪既條件
如果係負責任既上司都會同你單聲講要做呢啲老套野先冇人工加

走左先黎講柒撚到爆
boris johnson
所以你意思係你老細on9,而唔係你on9
咁冇架喎,樓豬要做嘅嘢都係辭職架
個結果從來都係「你間閪嘢嗰撚加人工,咁啲馬咪走囉」
至於係邊個嘅責任,就你自己三口六面傾掂佢
條友仲未返,但有同事問係咪我出po
借尿遁呢啲 唔會包落去appraisal分?
計完分 高過其他人 點解唔加得?
根本無解釋
做咩要做臭自己
自問一直做足自己本份
條友擺明9up,唔洗咁上心
佢講段野有幾個位我肯定佢係扮既
岩呀樓主
好似頂樓條友咁樣做既話 只會搞串個Party、全面對抗咁
咁樣就真係冇謀啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞