學生讓座之後比廢老屌:關愛座唔係畀你坐 最後車長開聲屌廢老

468 回覆
5530 Like 17 Dislike
一坐低合埋眼用抗噪耳機聽歌瞓到總站
到總站聽唔到聲 但feel 到架巴士熄引擎唔震就識掰開眼落車
俾兩蚊就死埋一二邊啦
關愛座係推廣讓座文化

唔係推廣唔准坐文化

廢老都on99
人地要坐低睇開心畜隸
今日收工坐普通位都畀人單單打打一對中年夫婦上車想坐。個女嘅同個男嘅講想坐下啦,咁收工時間全車滿晒,個個坐緊都阿叔阿嬸,得我一個後生。咁我嗰陣玩緊switch ,個中女咁膽死同佢老公定唔知男朋友講啲人掛住打機唔讓座讓位讓就人情,唔讓就道理。我就決定扮聽唔到繼續打我嘅機,理得條八婆大肚定發羊吊,又唔係同佢有親。等呢啲唔捱得嘅廢中企下就啱
反而有d老人家會避開關愛坐 霸晒後邊d位,d後生上左車又唔敢坐關愛坐
車長好波
本身俾得2蚊憑乜野坐
有次見個阿婆唔洗用拐杖就冇讓
佢即刻黑哂面 好唔忿氣咁望住我
你好聲好氣問我一定會讓
最憎啲人當老奉有得坐
咁都有負評?
原來有on9撐批鬥座
熟書屌人特別型
憑自己本事拎返黎坐,點解要讓?
dlgh
所以咪見學生就恰囉,試下係個大人睇下個廢老夠唔夠膽出聲
而家狗巴仲有一款車係橫排櫈設計
成個下層嚟講最中意就係坐左邊第一個關愛座
我嘅睇法係無人坐咪坐,有需要嘅人咪即刻讓,宜家啲人搞到關愛座好似只可以某啲人坐咁,明明有位都唔敢坐。我啲fd唔敢坐,但我認為應該要坐
有次坐關愛
隔離普通座中女讓,唔鋸我唔起身,過海果幾個站喺度口噏噏

戴左無線藍牙,乜都聽唔到
由佢慢慢屌
好似全世界要就佢哋咁遲咗上車係咁㗎啦,想坐咪搭返去總站坐,大把位畀你坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞