已經到撚左英國了[7]#wail#pig

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
Coventry 唔係多支那咩?
巴打有working reference?
單身一流果度?
成個英國都好支那㗎啦
早幾年仲有塊最後淨土叫brighton
宜家冇撚埋 西餐廳有中文menu
房租必須是一次性交一年的
我自己係bham住過一排 都冇乜問題 係太夜唔好出街就得
呢一兩年多左stabbing
點解你個agent咁好幫你hold
我個d agent係約哂所有人同一日睇樓
睇岩就填表再交俾業主揀

講真 唔太明白英國個租屋流程係點
發覺好多連登仔講既垃圾地方
去到先覺得幾唔錯
太夜唔好出街就得 <-- 咁已經死得啦
唔同AA 公司有唔同做法
未出發
我想知你點deal
因為我都講左交一年
係咪同agent講完就要填份shorthold 合約咁?
以前brighton比起其他地方算比較少
宜家基本上成個england都係 避無可避㗎喇
嚟緊多香港人去man 有機會反cup到支那
上網見到岩 -> 約睇樓 -> 睇岩就填表/交資料俾aa -> aa幫你submit application俾landlord- > landlord接受你個application -> aa會叫你交holding fee -> 交完錢aa會remove the listing on the market -> referencing -> confirm -> 簽約etc

應該是咁樣
我係去到holding fee果part所以佢先幫我hold
好的 感謝
約睇樓時同個agent講,我剛剛嚟到英國,無工作無地址無保證人,如果一次性交一年租o唔ok?佢哋話ok,咁我先至約去睇樓
睇完覺得ok,覆咗agent,agent叫我留百零磅deposit,然後比份referencing form我填返啲資料,之後批咗就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞