已經到左英國了[5]#wail#pig

1001 回覆
46 Like 2 Dislike
係啦,我通常都係兩三日先睇到一間
揾屋揾學校開銀行戶口,隔離完之後大把嘢要做
Lloyds bank 張debit card 個質素真係好撚膠

係唔係我未轉currency account先咁膠架

好似拿住張大富翁定冒險樂園張卡去買野
me學到很多野,多謝你地
無你地分亨我真是成碌柒
想問下有冇已經租到樓既過來人
想問下由landlord accept offer到真係成交簽約check野俾錢,大約要幾耐?

事關我airbnb 6號就要check out,同左個host講話想extend去到16號,佢都話ok,但我未俾錢佢的,不過佢話如果我唔extend既話佢就會accept另一個booking
依家agent果度如果順利既話有冇機會趕得切6號就搬入去?定係我都係照俾錢airbnb host extend左會穩陣d?
我寫左moving date係6號
不過聽日又星期五,我諗都好大機會可能下個禮拜先俾到holding fee
如果下個禮拜俾到holding fee,即係預下個禮拜成個禮拜都要等佢reference check

再下個禮拜一又紅日,之後又得返2日,唔知搞唔搞得切
但個host又催要快d confirm係咪真係extend

機會黎啦 飛雲
EXTEND唔到最多住酒店姐
睇下你果頭有無D平酒店囉
唔好意思,如果打電話去有乜嘢要講?問幾時view就得?
email約係咪廢嘅?
我一條毒撚過到英國,剛剛完咗quarantine要開始搵樓,人生路不熟,真係拗拗哋
問吓佢有冇多啲資料可以send俾你先囉,我平時約啲agent佢哋會比片我睇先,睇完片覺得啱先下一步
大家9up得開心我就開心
多謝兩位回覆
咁referencing 係咩手續嚟?大約會check啲乜?
香港租樓都無咁麻煩
想睇圖
懶得google
交流姐都是
Check下你有冇破產,有冇能力交租之類。因為業主驚有租霸,所以會搵第三方公司去check你
岩岩好食哂d野
聽日去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞