已經到左英國了[5]#wail#pig

1001 回覆
46 Like 2 Dislike

呢張先岩
很撚串
takeaway £5.99 20隻
diu原來係抄
不愧是支銀
你搵工未?
我1月底到左,到依家都未搵到
連warehouse operative 都搵埋,都冇人請
好擔心
搵左三個月?
Ching咩background
齋搵藍領?
留言
好羡慕大家,我仲要儲多幾個月錢先過到去,希望唔好落我閘
civil engineering degree graduate
係香港做左9年工程包括挖路,裝修,起樓
依家搵緊幾項
1 graduate engineer
2 project coordinator (6年經驗)
3 painter and decorator (白紙)
4 Joiner (白紙)
5 warehouse operative
我係香港做civil works過到去都唔知搵咩工好
有人話呢邊civil缺人
亦都有人話呢到搵工正常係半年先搵到

我只可以咁安慰自己
我考慮去做地盤工人算
比錢考個雞頭同燒焊牌
我打算做Joiner
但你係未搵到錢就要係咁洗錢
我5月5上cscs都要£90
換咗包裝
雞頭牌要2400鎊
基礎焊牌好似都百幾二百鎊
𨳒你正啊喂
係,所以你要有份工先可以考牌,但你冇牌又會搵唔到工
所以我先搵warehouse operative 打算做住先。人地話Amazon 係攞命既我都照send cv.但佢唔要我條難命
讀左個CSCS牌搵份general labour做住先
我都有apply,有d唔洗cscs,好似裝修個d我都幾想做。
希望巴打你快啲搵到工
我都想遲下去到英國可以快啲搵到工
test kit唔係要上機前已經要order咩
大家加油
我估之後會好d,依家不竟係lockdown完冇耐
巴打打算幾時黎?
巴打加油 睇落你個background都好firm
應該咁啱你個邊個城市唔太多工程姐

祝你早日搵到工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞