輝瑞指已接種兩劑復必泰人士 年內可能需補打第三針或每年接種

280 回覆
130 Like 7 Dislike
內地點會俾2成人打bioNtech
咁樣間接俾錢外國藥廠賺同埋間接話國藥同科興唔work
仲要內地一路宣傳係已經接近冇疫情
點會突然勁打外國疫苗
都唔會係支那俾唔俾啦
人地想打好多方法

去香港澳門打又得
之前先新聞報有啲有錢佬去香港診所打疫苗

點會無
你捉唔到佢姐
極少數黎香港打
同你話大陸推2成人打bioNtech係兩回事喎
咁唔打了 垃圾針
跟據經驗總有一個patch會炒粉
同意
不過搞到咁大件事冇人/ 國家夠膽出聲,叫人過返正常生活算,一定勁俾人屌
變左流感疫苗咁款
醫局街有間診所雙重療效
根本成個都係劇本

打真係on99
其實病毒會變種就預左要再打,就算唔變,身體過左幾十年都整唔返咁多抗體又要打
有啲人移民去外國點都要打,唔係淨係因為要去旅行先打。如果你暫時冇諗住過外國移民/旅行,咪唔好打住先囉。
依加打得BNT既人係驚遲下唔打冇得出境,到時八月整過健康鹿話打過針先走得,冇打到而想出境嗰啲咪企哂喺到?如果到時得返科興唔通打完兩針再過外國打BNT溝針?
自己衡量個風險,急住今年內移民嗰啲打定冇衰。仲有外國未必夠針,好似加拿大咁。所以打唔打自己選擇啦!你地唔諗住離開香港唔等於人地都唔走。
你立場係乜
移民撚被迫撈針
打科興啦,打完一針之後唔使再打
流感唔會有疫苗passport
每年賭一次命
有冇得齋買加強劑?
呢門生意真係發囉
每年夾9你/政府比錢買針
年年都經歷一次血栓風險?
尤其係科興果堆
咩滅活
喪屍黎
早排上堂,個prof自己都講滅活無mRNA咁安全,因為會有機會d病毒未死曬,佢自己本身就係袁國勇team人
仲比人打科興都痴撚線(我覺得)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞