有冇人覺得生酮係得啲懶鳩先會用

61 回覆
82 Like 21 Dislike
我呢排係生酮+帶氧運動又點計
你樓上即刻有隻死肥閪上水俾人屌
點解唔可以一齊去?
呢兩個星期都keep住生酮飲食,一個星期五六日運動,
體脂跌左,肌肉量無跌。
我有反彈
本身瘦底 疫情唔開gym 細返一個碼
人各有志姐。
你呢個講法太似白手起家先值得尊重,一出世就揸跑車就要鬧
都市人食咁多澱粉做咩
佢話佢有做運動,應該入到酮
其實食生酮仲撚麻煩
你話你斷食都叫合理啲
見到上面班生酮邪教真係好心寒,有少少成果就話呢個方法好,有幾多無知嘅人真係信,然後整壞自己身體。

首先生酮飲食主要嘅能量來源係脂肪同蛋白質,一定要高脂肪,極低碳水。有條友竟然話食烚雞柳、蒸魚都係生酮 你呢個係造緊calories deficit 咋。簡單咁講,假設我一日要2000kcal,我食1500kcal 全部來至碳水都可以瘦㗎,因為我有500kcal 赤字,𣎴過營養學角度嚟講唔健康啫。

你食得多過身邊需求又唔運動咪肥囉,
你食得啱啱好咪維持住囉,
你食得少過身體需求咪瘦囉,
洗乜亂鳩咁用乜乜方法。
個女同事生酮 食lunch又要就佢
見到佢要叫啲餐廳幫佢轉呢樣轉嗰樣都凳個waiter辛苦
認命做下運動啦
最慘係減完都唔荒會靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞