有冇人覺得生酮係得啲懶鳩先會用

61 回覆
82 Like 21 Dislike
班死肥閪自己懶唔願做運動
叫佢地去游水跑步好似叫佢地去死咁
用埋啲偏門生酮

次次見身邊啲人用生酮都笑而不語
頭幾個月減到少少好似好威咁
屌你過多半年反彈得仲勁過以前

明明我早4-5年前減肥都冇用生酮呢啲傻閪野
咪照樣減肥成功
食嘢佔8成
運動佔2成
你做運動做3個月之後唔做咪又係肥返
唔會反彈咩
有啲肥閪話跑步傷腳
咁冇人叫你一開始就跑步

可以試單車機先嘛
個人認為運動第一 飲食第二
不過我就無好嚴格執行舒服減肥法
飲食7分
運動3分

冇人叫你減完一輪後暴飲暴食
我嗰期都好舒服

一星期慢跑4-5日
戒所有飲品甜品
迫住出街食碟頭飯就食少一半

輕鬆減啦
肥呢啲根本就DNA問題
減撚完都係肥
肥閪永遠都係肥閪
咁運動佔得個3分 咁點解要話人懶 只係更

Efficiency

更何況我認為運動只有2分 飲食8分

(利申 重75kg 體脂12%)
呢啲通常係啲肥婆既藉口
「骨架大」「易肥體質barbarbar」

講埋啲冇意思既野
講咁耐都係肥閪一隻
有啲脂肪冇辦法用飲食減

你肚腩呢啲戒口戒成年都未撚減到

一定要運動先得
我都係有食生果 澱粉質 不過少d
但我就隔日運動 有時唔攰就連續2日都做
自我感覺良好
試過淨係食蛋白質 但果排個人好似好攰 個腦係無轉得咁快
我唔排除生酮係有用

生酮可以降你食慾,又可以轉化脂肪

但你老味個副作用大到on9

重要你一停食生酮就反彈到仆街

換言之成世都唔停得生酮

啲副作用就一直keep住滾大

Keep多幾年可以瘦埋入棺材

最重要係班懶鳩連運動都唔做,又唔戒口

淨係食生酮當仙丹
生酮撚不願面對
鳴呀

只能夠講唔係人人生酮都work
好怕一啲生酮人批評其他話唔work嘅人係用錯方法
跟足比例又如何?餐餐食過TDEE都唔會瘦
如果生酮都要跟TDEE 咁就唔係生酮work
係你控制卡路里兼戒糖嘅效果
利申:試過三個月嚴酮
生酮就好傳銷咁撚樣
你咁樣食法,身體已經生左酮啦。其實生酮作用係個個人都會有。
只不過係有班人,透過飲食方法,刻意令身體keep住生酮。
其實同食肉減肥法有咩分別
單車仲傷
人身體能量來源有 碳水,脂肪同蛋白質

平時晚人都係食吸收碳水為主(粥粉麵飯),
再食適量既脂肪同蛋百質(大多來自肉類)。

咁你身體消耗能量首先會消耗碳水,碳水轉做葡萄糖比你既身體用,用唔晒就會轉化成脂肪。

如果你吸收小碳水,身邊用晒碳水之後。身體就會直接用你既脂奶轉成酮體比身體使用。

所以其實好多人都生緊酮。
生酮冇反彈喎,利申gym撚
我嗰期都好舒服

一星期慢跑4-5日
戒所有飲品甜品
迫住出街食碟頭飯就食少一半

輕鬆減啦
你咁樣食法,身體已經生左酮啦。其實生酮作用係個個人都會有。
只不過係有班人,透過飲食方法,刻意令身體keep住生酮。
其實同食肉減肥法有咩分別
人身體能量來源有 碳水,脂肪同蛋白質

平時人都係食吸收碳水為主(粥粉麵飯),
再食適量既脂肪同蛋百質(大多來自肉類)。

咁你身體消耗能量首先會消耗碳水,碳水轉做葡萄糖比你既身體用,用唔晒就會轉化成脂肪。

如果你吸收小碳水,身體用晒碳水之後。身體就會直接用你既脂肪轉成酮體比身體使用。

所以其實好多人都生緊酮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞