死亡嘅過程係點樣.....應該冇人知

74 回覆
16 Like 0 Dislike
u win ...但其實算係某種體驗...起碼你回憶知道個過程
試過暈低,然後靈魂飄去大草原,好光,好平靜
台灣同日本好興講呢啲"胎內記憶",你講既同佢地講既好似,有啲小朋友話係個肚入面會睇到媽媽睇緊咩
我都係咁 試過突然間暈低乜都睇唔到黑哂無意識無力,醒返係地下 真係唔知咩事
又無瀨屎瀨尿 ?
師兄,想追返你既post
有冇link
我試過冇食野暈左
個下係睇野慢慢白晒
體驗唔同
所以我信我個次應該差啲死
我都希望係真
因為如果死真係唔痛苦就好

點解會
之前踢波跌親即時休克,冇任何感覺,醒返先有,但期間已經過左一段時間,但對我來講得一秒,死亡真係冇感覺。

可能我已經死左,然後意識去到另一個平行世界繼續生存
唔準咁諗
CHING食左藥未?
係夢入面試過 視野會慢慢暗 四肢會慢慢冇力 最後一片黑暗
同求
我最接近個次係
抖唔到氣 突然一下好光
之後好似比人熄左電制咁斷片黑哂
臨醒之前flashback左啲過去 之後就醒返
最近一次試過藥物過敏差d 休克
心跳跳到180幾 血壓血氧勁低
個人係好眼訓咁 好驚一訓著就起唔返身 所以死頂住
之後要即刻打抗敏藥同吸氧氣先冇事
可以睇下dr. Bell Chung 講番生

https://youtu.be/eEvcFcp7Fbw
出世係五感既衝激
而死亡係寧靜
估唔到呢個post都有3 其實因為本人都有唔少病痛...加上近期會頭暈...所以忽然有個咁樣嘅諗法 FF 又好..真係經歷過又好...好似信仰咁唔多唔少會覺得到嗰陣有機會係咁樣自然心入邊會定啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞