[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (48)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
最前面嗰兩隊係邊度入手
用啲溫和少少既cleaner洗一次先再補油囉,用MP馬油之類
巴打你都買唔少
paraboot chambord 係tassels 入手

Kleman係hoax
牛巴,我呢啲係新入屎坑咩都亂買
俾多1000仲多選擇
睇你想d皮咩質素啦,eBay 自己bid 好過
Fw 大戰版要來了
咁多鞋,買鞋撐都買窮
全新買原廠都真係要買成皮野
21對* 400$一個大約8k
用saphir saddle soap 橙色圓色個盒清潔,之後上番dark brown cream 得唔得
Leather soap太勁喇,同埋要成個濕水香港呢啲死人天氣你個袋未陰乾已經發左毛(唔曬得)。用Collonil枝泡leather soap或者boot black枝mild cleaner好啲。shoecream係用般做鞋既補色同打蠟前既wax base,唔係conditioner黎,你咁用落個袋度一陣你出街搞到你成件衫都係色呀。

呢啲皮唔岩用啲shoe care product,用MP隻馬油或者Obenauf's Heavy Duty LP啦
我大約得8-9對原裝,有啲係用tassels 撐啲撐其實無咩點洗過錢,因為都係tassels果期送coupon 買同埋用落覺得原裝撐既木好流四,前後斷左兩隻
Alden d trees 出名廢
真係好廢未試過bespoke,所以無試過貴撐,但普通用嚟講覺得herringshoes 送果款最好
Herring夠做啦
受教

FW 大戰牛褸?
睇落個比例好似好長身咁
係日本ship過黎算唔想見到IG Post出到去又冇碼
角度問題?依張睇落好啲
求link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞