黃秋生《失眠》討論

120 回覆
4 Like 4 Dislike
唔算眼高手低 我覺得
但兩個年代條線連接得有d差
唔算眼高手低 我覺得
但兩個年代條線連接得有d差

黃秋生好似一早有plan 但又要問米
點解林家棟又係要做強姦犯同漢奸
點解林家棟又係要做強姦犯同漢奸

樣似掛
睇jump scare 不如睇killer joe
後面變左笑片
後面變左笑片

好失敗
抵唔抵入戲院睇

劇情一般
但黃秋生演技真心正

覺得麻麻, 惜家呢個角色本身都寫得唔好, 佢老豆就ok, 但有一幕打鴉片針幾唔嗲唔吊, 又唔係睇佢打落去之後個人溫溫燉燉, 又唔係睇佢掙扎打定唔打, 都唔知有冇拮落去咁
抵唔抵入戲院睇

劇情一般
但黃秋生演技真心正

覺得麻麻, 惜家呢個角色本身都寫得唔好, 佢老豆就ok, 但有一幕打鴉片針幾唔嗲唔吊, 又唔係睇佢打落去之後個人溫溫燉燉, 又唔係睇佢掙扎打定唔打, 都唔知有冇拮落去咁

我覺得林惜家搵埋佢啲助手做實驗/姦左個邱小姐會好啲痴線啲
兩條線剪得真係有啲差
又要係咁彈隻鬼出黎

抵唔抵入戲院睇

劇情一般
但黃秋生演技真心正

我覺得林惜家搵埋佢啲助手做實驗/姦左個邱小姐會好啲痴線啲

丘小姐好撚正
套戲有點失真就係裡面場景好多在馬拉取景扮HK, 仲有戲中'港'人講馬拉腔粵語!

係yahoo見到
啱啱睇左,比想像中冇深度
套戲有點失真就係裡面場景好多在馬拉取景扮HK, 仲有戲中'港'人講馬拉腔粵語!

...明明有到就係去左馬拉..
啱啱睇左,比想像中冇深度

Cult片恐怖片 你想有咩深度
睇完有d位拍得幾粗疏

有某d群戲d日本兵演員演得麻麻,導演又照用

屌你隻color con假到咁 賭聖單眼佬果隻仲真過佢
今日睇左,cult位恐怖位同大家感覺一樣,剩係識靠用聲嚇,on99,但佢係道具場景鏡頭呢啲細節位做得唔錯
講真睇完有啲失望
血腥恐怖片變鬼片真係無野好講
開頭秋生講書嘅內容
我以為後面會係秋生捉晒啲學生做實驗
點知講以前嘅野仲多過現代
做實驗嗰part 就得閒拍幾個鏡頭放gas 就算
搞到都唔知套野係講失眠定想當年
結局完結快得離譜,睇完有種好似待續嘅感覺
講得太多以前嘅野啦
套戲變左只係解釋點解佢地兩家人會係咁失眠
再得閒加幾個女鬼鏡頭落去就算
以為睇緊恩怨情仇報復片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞