黃秋生《失眠》討論

120 回覆
4 Like 4 Dislike

切J嗰度,睇完都唔覺痛

有個切J連袋嘅close up無咗

條J好短

扯定未扯切 唔夠膽睇

未扯

正常人係呢種情況應該冇可能扯

條j真係整得幾好,無得睇close up真係嘥料

但close up有少少穿崩 大咗好多

睇果陣無認真比,睇到條j連埋啲血絲真係夠哂和味
劇情無所謂
反而我嫌唔夠多血腥場面

切J嗰度,睇完都唔覺痛

咁戇J
呢啲劇情好似出到無野出先出

其實本身幾有興趣睇
現在 不了
有無扑野
雖然條丁好真
但我冇興趣睇條男人丁
呢套估唔到冇粗口,失望
同埋去到兩姐妹比日本人捉左之後先叫好睇少少,前半段好悶
同埋個阿婆帶個細路去亂葬崗有咩用

秋生拎啲肉同米比個男人
個男人唔係講仆街 陷家剷咩
呢套估唔到冇粗口,失望

秋生拎啲肉同米比個男人

嗰個男人個表情做得好好,好撚淒涼
呢套估唔到冇粗口,失望

秋生拎啲肉同米比個男人

得一句
伏,而家上嘅被剪走咗入場原因
入場就係睇黃秋生剪JJ嗰啲場面
結果睇咗全場女鬼

4.三組特寫鏡頭被刪走

在香港國際電影節先後在4月17和21日,放映了《失眠》原汁原味、無刪剪版本,得到不少正面評價。不少觀眾擔心在電影正式上映時鏡頭會大量被刪。不用擔心!電影中只有三組畫面尺度太大而被刪走,不能在公影時播出,而這幾個鏡頭加起來只合共刪去幾秒。導演都更稱今次電檢輕手了不少,頻呼好彩!

http://www.nmplus.hk/enterainment/%E5%A4%B1%E7%9C%A0%E5%85%A5%E5%A0%B4%E5%89%8D%E5%BF%85%E7%9D%875%E4%BB%B6%E4%BA%8B/5/
結果睇咗全場女鬼

4.三組特寫鏡頭被刪走

在香港國際電影節先後在4月17和21日,放映了《失眠》原汁原味、無刪剪版本,得到不少正面評價。不少觀眾擔心在電影正式上映時鏡頭會大量被刪。不用擔心!電影中只有三組畫面尺度太大而被刪走,不能在公影時播出,而這幾個鏡頭加起來只合共刪去幾秒。導演都更稱今次電檢輕手了不少,頻呼好彩!

http://www.nmplus.hk/enterainment/%E5%A4%B1%E7%9C%A0%E5%85%A5%E5%A0%B4%E5%89%8D%E5%BF%85%E7%9D%875%E4%BB%B6%E4%BA%8B/5/

對電檢有認識都知close up個shot一定剪
結果睇咗全場女鬼

4.三組特寫鏡頭被刪走

對電檢有認識都知close up個shot一定剪

冇諗過剪完都係三級
最嬲都係海報明明寫話超越叉燒包同依波拉
結果係睇個幾鐘女鬼
主要問題係以前條線太長
現代條線太短,無咩野好講咁
90 年秋生好似唔係一早有plan 咁
做d野有少少 random
當然你可以話佢撞咗邪
但個角色一時一樣有少少唔知點

同埋套戲d 音效好重手,有d攰
睇訪問冇咩講林家棟既 做咩角色
根本就係抄俄羅斯個不睡眠實驗。
睇訪問冇咩講林家棟既 做咩角色

漢奸

詩雅今日謝票confirm左食人係參考呢個實驗
好撚爛, 係得核突可取
總括黎講不過不失啦 但硬係有啲未夠喉既感覺
但今次套戲加得太多鬼怪元素令成套野變得冇咁貼地 人肉叉燒包同伊波拉好睇之處就係鳩得黎貼地
同埋真係將人依樣變到普通家禽動物咁 冇多餘既野 劈就劈煮就煮 好平凡咁做 但今次就冇左種好Raw既感覺
神化野多左就變得冇咁真 同埋今次秋生個角色係比較智識型啲 所以就睇唔返叉燒包同伊波拉個種不修邊幅鄉下佬既濕鳩 將人當料咁睇既感覺

同埋可能依家審批個啲野嚴左掛 所以我覺得斬得唔夠喉 同埋啲effect令到件事變得太靈異 冇曬個種飲食節目式斬料既感覺 而且時間都好短

但演技真係正既 仍然都比到我個種癲佬感覺
成套切J個到叫有返個種感覺 塞埋落口呢段堅正
但如果個度耐返啲同劈多幾個蘿蔔頭會好啲

同意,冇多餘補充
只係覺得血腥變態場面唔夠多同中間有D拖長黎做,其他方面都OK既
CULT就一定唔夠前兩集唔夠CULT.不過都可以一睇

我都係諗起呢個
但今次套戲加得太多鬼怪元素令成套野變得冇咁貼地 人肉叉燒包同伊波拉好睇之處就係鳩得黎貼地
同埋真係將人依樣變到普通家禽動物咁 冇多餘既野 劈就劈煮就煮 好平凡咁做 但今次就冇左種好Raw既感覺
神化野多左就變得冇咁真 同埋今次秋生個角色係比較智識型啲 所以就睇唔返叉燒包同伊波拉個種不修邊幅鄉下佬既濕鳩 將人當料咁睇既感覺

同埋可能依家審批個啲野嚴左掛 所以我覺得斬得唔夠喉 同埋啲effect令到件事變得太靈異 冇曬個種飲食節目式斬料既感覺 而且時間都好短

比日本仔射到爛哂都仲起到身劈
同埋臨尾咁順攤比警察塔返去都令人失望

大戰下警察咪呼應返伊波拉囉
詩雅係做咩?
現代個部分臨尾都無乜交代,好似趕收工咁

比日本仔射到爛哂都仲起到身劈

我都以為會係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞