[冇人講我講] Age of Empires IV Gameplay Trailer 已出

119 回覆
31 Like 1 Dislike
你咁講civ去到eu果啲全部可以摺埋唔做落去
civ唔係rts喎,唔可以拎嚟比
如果我40歲,有時間玩civ咁梗係正
你叫我練rts就真係無乜可能
唔關rts唔rts事架喎, 呢個概念你套落任何一隻複雜既Game都得架
打機本來就係求開心, 你係覺得好玩既你自己就會玩落去, 玩玩下就會勁
係考反應但係你又唔係去打比賽, 有咩要去練呢?
唔知仲有冇機會出現以前啲劇情圖
捉迷藏 村逃 RPG 運動會
大家接唔接受到"隨機"呢樣野?
打個例,好似任天堂呢啲hard core game
Mario Tennis 咁,我實力99你實力98,我同你玩100場,結果會係100戰全勝,同一樣野做1萬次都係一樣
相反,好似FIFA咁,你同樣既輸入,但每一次出黎既效果都不盡相同
Evo
都係要平衡啫,完全冇隨機性會太死板,太random冇技術
呢方面AOE一直做得幾好
3 個風格寫實啲
龍之傳說個DLC好粗製濫造
不過呢排都有放風話會整
以前村逃係隻Game既核心
Coh2 放大地圖 即刻搞掂
微軟之前曾經做過統計:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdersaGvDetgJ7TxCcaJiC0pa_vMZzanF1U72JFI_IZlUFDeQ/viewanalytics

史前:偏向中立
古代:偏向支持
中世紀:偏向極為支持
近世:偏向支持
二戰前:偏向支持
二戰至現代:偏向反對
多於一個時代:偏向支持
全部時代(即係Empire Earth個款):偏向反對
架空時代:偏向極為反對
未來:偏向極為反對

所以微軟AOE4最後揀左中世紀
當年用nakuz好正
第一關斥侯關加勁撚多預位砲塔
畫面睇落好似2但3D……
遠鏡個畫面嚟講真係幾正 真係玩個陣都唔會zoom近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞