[冇人講我講] Age of Empires IV Gameplay Trailer 已出

119 回覆
31 Like 1 Dislike
佢講新出個張者
老實咁既畫面你唔係行4k 羅張最普通既1060點都夠啦
王國的興起一隻有晒
等20年後出aoe2 de2
佢張圖入面4係越戰 直接飛左一戰二戰
aoe3 個玩法仲正過aoe2 咩都無

係衰在起手個deck唔幫人砌個正常嘅
先令到人覺得難開始
我覺得建築有d似中土戰爭咁
d 兵又上城牆又盛
控制咪好麻煩

同埋d箭好大枝好樣衰
槍射得太快就真係無咩感覺
aoe 3果種上下彈咁已經盡晒
應該唔可以再近代啲
睇5代個樣
4代本身應該會係齊哂一戰~現代
王國的興起最多係現代姐
齊哂果隻叫世紀爭霸
都有少少未來元素啦
世紀爭霸都好正
2019果個仲好地地
aoe3 大改結果無人玩
咁係佢太蠢無keep番傳統玩法
咁當年除左呢個原因 仲有兩個原因無人玩既
-畫面太靚,好多人部機run唔到
-要正版先連到機, 外國唔知,香港當年d人好多都係玩老翻,aoc用ip 連線玩
我個人預期呢隻會係一隻好遊戲
但會好似3代咁比2代老玩家屌到反肚
話哂工作室本身做HomeWorld同英雄連,風格同玩法差幾遠下
講真啦
RTS呢個game種,好聽啲講叫hard-core,現實啲講根本已經係夕陽,直頭話死咗都不為過
一塊咁細嘅餅,仲要幾家爭飯食,根本唔輪到啲廠講講創新
大家都明咩事,你出得太精簡就得罪舊fans,出得太難就永遠無新人,中間仲要唔會有平衡,因為平衡就直接連玩都無人玩

我係佢就寧願整好少少個map editor platform,分分鐘引到人好似autochess咁用你個平台整到隻大爆嘅game,咁仲有生機
要好多規格先玩到??
又唔係3代果排個日子
唔會一堆人追唔到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞