智利研究:一劑科興毫無保護力

162 回覆
166 Like 2 Dislike
直接block柒佢條友好耐
“Brief Communications are always peer reviewed and include received/accepted dates. They may be accompanied by supplementary information.”
https://www.nature.com/nm/about/content

Peer review要357個月你都講得出
你勞改緊冇機會出紙
我明嘅
唔識計就繼續勞改到識計先啦
輕推
中共出動。。出兵攻打智利,竟敢侮辱我大中華民族
第二劑 有5成 當佢贏
覺得無
死亡就係最好嘅保護
今次你啱,係我睇錯,見到滅活疫苗失效1.6 倍就當係科興,其實係國藥。
輝瑞當佢有10 分但而加跌14 fold 咁即係幾多分? 負分??

科興得5 分,跌1.6 倍都有3.1 分窩。
5毛:未打第二劑 唔計
智利 印尼 強国

Biontech好快無得打

歐洲加入搶biontech 唔打az
13單都係無關係 一死就知道原因
一劑唔夠用係好正常,所以好多疫苗要打booster 打第二劑,不過0 作用又好似太癲
第二劑有冇5成都成問題

無所謂啦
條命又唔係我 話之你
呢D 國家, 就算打針打死晒D人都唔會覺得有問題
留名
如果屋企無老人家,咩都唔打先最安全
識唔少人打astrazeneca 第二日即係要請病假,會時冷時熱同有muscle pain, 唔講以為中流冒
而家你科興有data咩
智利自己做過實驗話有效咪得囉。
有無效佢地睇邊d 人中招,邊d 人死都知啦。

都話有打個老人院人打左1 針科興,之後老人院covid 爆發,70人中得1人死亡,死嗰個就係未打針嘅。

而智利咁近巴西,效力仍然保持50+ 即係對變種有效啦,呢d 個政府有眼睇嘅, 所以繼續all in 科興。

唔似你個d 所謂報告,有埋peer review 添,但sample size 得20個仲要用人造假病毒黎做實驗呃9人,然後同人話輝瑞同莫德納仍然有效,點知一用真病毒試就發現原來係無撚用,同打水一樣。
唔好以為喺智利就唔可以用国安法拉你就可以鳩UP先得㗎
挑講咁多
你咪又係中國政府說了算
返去打科興啦二毛
點解會覺得打疫苗乜野反應都無先係好事

你有感冒症狀好正常, 即係你個免疫系統運作緊, 如果係免疫反應過強先有問題
国安法世界通行, 點解智利唔用得?
宇宙通行,你唔好睇少国安法先得架
外星人都照拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞