邊個傻仔用500幾萬買元朗公屋

196 回覆
229 Like 8 Dislike
公屋仔駁唔到就派膠攞番個尾彩?
爭勁遠囉
一行入公屋範圍就覺得周身唔聚財 啲環境有陣味
5球買唔到果兩個啦
不過朗屏真係太舊,同西鐵又唔算真係好近
其實要睇你個背景你點,單身同父母住定定自己有家庭。

如果你單身, touch wood 父母走咗,你自己都冇話會有超過入息。 其實真係冇咩必要買共屋。 就算你雙倍租都平過岀面好多。你唔係做啲咩,房署都唔會趕你走。

除非個價去咗董伯個時咁,幾廿萬就買到,可以諗下。

留返啲錢睇吓有冇機上到私樓好過。
其實我係指白居二

巴打你點睇,見你好似好熟
真,身邊都有朋友係咁
我仲知道馬鞍山啲公屋冇裝修都租緊萬二蚊一個月
都一樣有人租
通常都係啲唔係好有錢嘅人去租
但係真係好撚奇怪
萬二蚊真係夠租私樓有凸
完全諗唔明
管理處出通告做下様叫做咗嘢,搞唔掂都係叫你自己報警或者向政府部門投訴ja,唔好諗到你俾管理費大哂,管理處都有收對家管理費,大家都係業主的話,管理處做中間人角色食花生,最多你要索償先至叫做一齊睇,有警察問到先至俾事件報告,唔係做乜要偏向幫你呢個麻煩投訢撚啲case都係磨到其中一個搬或者唔喺度住
白居二我冇咩研究。
不過我覺得居屋鄰居質素點都好少少,此終有能力供樓又比到首期,我估大部份人都有正當職業同有啲人生規劃。

都係個句,要睇你個背景。
如果諗住自住將來又想有家庭,二百幾萬我覺得可以接受。 同埋我估你應該住開個頭。 起碼叫有個地方痞下,供嘅壓力又冇咁大。第時有小朋友又可以叫父母嚟幫手睇吓

私樓兩房上車依家都要預 500幾。 不過此終我覺得有能力有機會就上私樓,到時想換樓放租個啲都會方便啲。
隔離新港城有啲舊啲 12000都租到,重要近商場。
好快比臭mk玩爛
咁都唔近?
閪地方元朗國已經未計

多黑社會多廢老多老胴唔係連登仔鳩嗡
仲有人以為居屋公屋料靚過私樓
唔近
珠屏樓好遠㗎ching
5分鐘都行得到啦
有料西9利
廿幾三十年前個啲應該都靚嘅,依家個啲9 成大陸承建商。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞