岩岩到左英國了[2]

1001 回覆
73 Like 8 Dislike
行凶地點多塞特郡

但GTA 追捕追到西倫敦
老竇老母已經整好咗本bno
但係佢哋未退休所以走唔到住
即係話我出世嘅時候佢哋係嗰陣時有bno 就得?
我99
即係佢哋申請帶埋我一齊走 不過佢哋自己可以唔走住 我走先咁解?
唔該巴打
如果真係申請到嘅話就我自己過去先?
你有冇睇過Uk gov寫既野先
其實佢寫得好清楚
好多人都嫌係英文唔睇淨係一味問問問
咁討厭英文就算去到英國都生存唔到
唔通一世留係唐人街咩
難聽都係咁話
https://www.gov.uk/driving-nongb-licence
Driving in Great Britain on a non-GB licence
You can drive in Great Britain on your full, valid driving licence for 12 months from when you became resident

You need to exchange your licence after 12 months. You have 5 years since you became resident to do this.

我理解係落地乜都唔洗搞就可以繼續揸一年,但要過左185日&一年完之前換返個牌
問題係係咪VISA批左就已經算RESIDENT定都係要夠185日先算
利申P牌都唔知當唔當FULL LICENSE
到步頭一年可以用香港牌直接 租車/揸車/出燕梳(會貴D)
一年後就一定要必須用英國牌
建議都係到步後185後就換定英國牌, 或者自己覺得可以搏既就到步後直接換

香港P牌可以直接換英國車牌, 唔需要等一年轉香港正式車牌先得
黎左英國10幾日
得一日係陰天落雨仔
日日都曬到仆街
雲都無舊

都唔知點解d人話陰沉
睇d留言笑死
日本蛋貴啊
但有時唔知係支那扮日本蛋包裝定真日本蛋
所以少買
早晨巴打 今日lunch食左未

岩岩起身
等緊你個靚午圖
是咪比d電影影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞