呢條豬扒靠Patreon月入三萬 天理何在

384 回覆
65 Like 1544 Dislike
我訂左,再整個patreon半價俾人訂 有冇得諗?
原來肥妹都咁有市場
係咪愈多愈肉愈受歡迎
香港有人做緊

呢啲就有圖
要j定要錢
自己諗
人地都係講事實

真係好撚樣9
做咩唔加慎入
咁篇文都寫咗相貌平凡啦
我諗佢自己都知自己賣點唔係個樣
苦主啫
嘩屌真肥豬
版權 係自帶不用註冊的
你畫o左幅畫, 寫o左篇文, 影o左張相, 版權就係你的

FYI
https://www.ipd.gov.hk/chi/pub_press/publications/hk.htm#cp1

何謂版權
一般而言,版權是賦予原創作品擁有人的權利,可以存在於文學作品(如書籍及電腦軟件)、音樂作品(如創作樂曲)、戲劇作品(如舞台劇)、藝術作品(如繪畫、髹掃畫及雕塑品)、聲音紀錄、影片、廣播、有線傳播節目和文學、戲劇及音樂作品已發表版本的排印編排,以及表演者的演出等。互聯網傳送的版權作品,也受保護。
事實上,獲賦版權的作品,未必是饒有藝術價值、獨具匠心或創意非凡的。即使簡單如一幀普通的生活照,也可擁有版權。
版權是一項自動賦予的權利。在創作完成後,有關作品即擁有版權。
版權與專利、商標及工業外觀設計等其他類別的知識產權不同之處,就是版權毋須在香港特區註冊,也可受香港特區法律保護。事實上,香港特區不設有官方註冊處為版權作品註冊。

根據《版權條例》,任何人士未得版權擁有人特許而分發侵權複製品,即使並非為貿易或業務目的,倘若達到損害版權擁有人權利的程度,即屬犯罪。最高刑罰為判處每件侵權複製品罰款五萬元及監禁四年。
叫佢洗乾淨啲頭油先同我講嘢啦
嘩 大佬
頭果兩三張都冇咩野
一見到條車太即係嚇一嚇

邊個老襯咁on9
屌 。。。。。
版權條例

正如你買軟件同音樂唔可以公開發佈咁,相片都有版權
睇嚟我都可以有自信啲
越開得多post講佢 佢市場越大
你覺得佢好撚醜樣 唔代表全世界都覺得佢醜樣
青菜蘿蔔總有人好
你開post鬧佢只係做免費廣告
佢又唔需要正面形象去接job
只要越多人知 越有可能搵到客
利申 唔食豬油膏
個樣爭咁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞