黑眼圈/眼袋/淚溝苦主綜合討論區

228 回覆
20 Like 4 Dislike
我都好嚴重
成日眼痕捽眼
又有啲鼻敏感

而家黑眼圈勁深又多摺痕
可以點搞
淚溝係咪即係多摺痕
有冇人去過間叫wellness 既美容院做眼袋?
8800好似幾抵
https://youtu.be/jCYnpcW0EAQ
講得幾好 知多左淚溝呢個仆街既成因
請問你朋友係邊整?好絕望
大家有冇推薦嘅遮瑕膏色素型黑眼圈真心想死

好耐之前打過兩針teosyal r2,可能我淚溝問題唔嚴重完全冇分別

有冇人打過r1可以分享吓?上網睇r1好似可以擊退色素
我係大部份色素型 +少少血管型
多數用偏橙色既CORRECTOR 遮左左類似瘀既顏色先
Laura Mercier secret concealer 2.5 同 3 號色都係orange tone ,
Nars / Bobbi Brown 近年都出左隻橙色既corrector
你可能真係要試下睇下邊隻最遮到
然後再用返自己膚色既遮瑕

另外我想做laser 因為怕打針
色素如果做LASER好似效果明顯D ?!
我都同意試色係超級重要
我最近用緊fenty corrector butter
隻色係唔錯但真係好易卡紋同埋好難推得勻
但用beauty blender 又會搞到太淡遮唔到
之後用Dior forever skin correct上多層 貪佢夠遮瑕力得黎個質地又似粉底咁潤
最後用歌劇魅影蜜桃色提亮淚溝
基本上岩岩上妝果刻係完美遮到
但缺點就係啲products 都偏乾 所以好快出乾紋
同埋戴口罩就算定左妝都好易整花條淚溝位
都想睇下有無邊啲products 無咁乾
以前用左幾年Nars concealer 係幾好 但同樣對我黎講都有啲乾同厚 唔知corrector 點
見好少人講 驚中伏

色素我覺得係laser 但香港好似好少種類揀?唔係好識
我係血管型 打針都應該幫唔到我
預左成世都要早起化妝出街
咁如果你主力搞好眼部保濕會唔會仲有效呀?
Eye serum eye mask eye concentrate 之類
咁你就唔怕d products 過一排就dry out under eye area !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞