如果歷史可以改寫 2019年你仲會唔會行出去?

383 回覆
928 Like 55 Dislike
提防五毛緊係要廣傳
其實你都繼承左香港人既自私
你如果將來有子女 希望你唔好係外地一樣用港式灌輸教育佢地

你話"香港嘅節奏真係唔啱你,20歲係香港真係好好玩晩晚lkf,幾夜都有糖水宵夜食,食完飯仲有街行有野玩,weekend可以快閃日本臺灣。" 你有無諗過 你小朋友都係香港人 佢20歲都會覺得lkf好好玩 都會想去 幾夜都有糖水宵夜食,食完飯仲有街行有野玩,weekend可以快閃日本臺灣,但無左香港,佢就唔會再有機會體驗呢d野

但30 40歲有小朋友呢?我唔想再要我下一代行返我條填鴨式路啦,你可以話可以去ischool,我係外國見到d小朋友學校有一大個地方好好太陽玩跑黎跑去真係好開心 就係諗埋下一代,我更加要走
你咪一樣無問過小朋友佢想要咩,其實同上一代無分別,一樣只係比家長覺得對你好既野個細路。
得罪講句 聼到你講真心話之後就覺得你個底本身係自私而不自知
緣盡 祝君好運 一路順風
其實有好多人唔係五毛網軍 不過係on9仔

總之講on9野既一律block就得
絕對覺得行左出黎係明智
起碼唔駛到on99已經比人溫水煮熟先知
你li d 人咪就係on99 食黃店個批la
雖然國際直接對香港做嘅唔算多
但係香港人嘅影響力比想像中大好多
諗返當初都無諗過個漣漪係可以咁大
我諗最大嘅成功係迫急支那,扯甩支那嘅遮醜布
呢個po引咗好q多blocked users出黎
講中咗你?
2014年已經要做,但係當然都係遲
真係要計應該係1997前,不過我嗰時連精蟲都未係
唉。。。

會行得更前同做得更多更好
咁咪唔行前? 有咩問題?
係咪一定要有人坐監 呢場運動先叫抗爭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞