如果歷史可以改寫 2019年你仲會唔會行出去?

383 回覆
928 Like 55 Dislike
定罪手足 : 我唔會囉,又做多次 condom 咩
你諗清楚啲
呢啲野都係上一代香港人造成的
作為呢一代香港人 更加應該更正前人既錯誤
改革教育制度 限制逼兒童過份/提早競爭

我地應該諗辦法
而唔係諗點樣退而求其次 人應該行正確既路 而唔係行容易嗰條路 我希望自己可以以身作則 教我下一代做個咁既人
而唔係教佢難就逃避
如果歷史可以改寫 應該接受人大831 方案
唔會,其實根本就冇得嬴,因為一時嘅浪漫,搞到啲手足衣家要獨自承受各種不公平對待
好難唔講政治
90年代喺香港成長我覺得幾開心 有自己獨特文化 接觸世界朝流又易 住相對差d 都算可接受範圍
係97之後越嚟越垃圾
唔緊要
We are all the same yet we are all different.
有人懦弱 所以有另一個人要更堅強
有一代人推卸責任 所以有另一代人會負起更多既責任
後悔冇行出去
哇第一次睇
好中
當時係咪應該 唔好離開立法會?
巴打自己寫嘅
100%會
就會行前啲
做啲指揮角色(因為已知未來
係呀除咗中間我quote嗰part嘅後半節係參考人地嘅內容自己再引申少少
咁就借嚟用下
其他po我貼下
會落你credit
冇得拒絕
咁一早講唔好抗爭咪得,咩叫做行後啲先?
既然行前又光復唔到咁不如直接話一開始唔好抗爭啦

又要話行後又要話會照出嚟抗爭你唔覺矛盾?
會!
會更早連結維吾爾同西藏!

捐更多錢
希望多一個出香港就多一個出香港

同埋要靜靜雞
你直接話一開始就唔好出嚟抗爭都冇咁難聽

你明知嗌完人行後一定唔會贏到抗爭都要嗌就真係為畫面啦

屌你老母又要唔肯行前反而嗌人行後,又要死攬住話唔會放棄抗爭真係好撚難聽
唔會 少數人去搞掂班狗官就夠
岩既野點解唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞