如果歷史可以改寫 2019年你仲會唔會行出去?

383 回覆
928 Like 55 Dislike
會親手捉葉虎,叫佢跪地錄影認罪,令全世界知共產黨D惡行。

同時年尾去武漢搜集播毒罪證。
所以宣傳真係好緊要,什至係最緊要
對方由始至終都係想打輿論戰愽民意逆轉
輸到見底人心向背先用焗住用高壓手段
我們這一代的責任,不要再推給下一代了。
過去的香港人就是因為代價太大,怕了。
結果代價累積,這一代才要付上這樣大的代價甚到人命。

你想開始還上一代的債,還是把債繼續推給下一代?
我選擇了,你呢?
我由一開始就覺得呢個係歷史既必然進程
中共係永不承認錯誤
只會以強權消滅提出問題既人
越係打壓反彈越大
準確結果未必預計到
但方向係預期之內
而香港人係必須行呢步
會呀
呢d無謂嘢問嚟做咩

只會令大家沒完沒了咁嘈落去
日日雞犬不寧咁爭論d on9話題
皮皮
www.patreon.com/movistoryhk

有能力者可以支持吓
19年個陣香港人創意盡出
又狂整長輩圖引廢老遊行推高人數

不過依家唔會再比你咁聚埋一齊
同意
但少人咁諗都唔會改變我要做既事
亦都唔會阻礙我去嘗試鼓勵更多人加入

因為呢件事係責任,我地係有義務,所以係正確而必須做既事
係,一部分香港人係有種逃避責任、自利既價值觀,但唔代表所有人都係咁
如果歷史可以改寫,直接返到1984年草擬中英聯合聲明之前!!!

連登仔對於自己有份刺激牙習神經,搞到佢而家扮都唔扮,直接摧毀香港民主自由,有咩感想?
https://lih.kg/2468658
你可以咁睇 如果會令你無咁自責

但事實係你剝削咗你下一代作為香港人喺一個理想既香港出世既權利,你呢一刻既懦弱促成咗佢一世永遠咁失去咗自己既家。
希望如果你喺外地有下一代既話,你下一代會體諒你嘅苦衷,唔會怪你點解逃避。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞