計劃進修PhD/Research討論區(18) 如切如磋,如琢如磨

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

睇你名就知你UST PG我當你講PhD 諗定有興趣咩field 搵prof跟FYP 最好暑假去美帝summer research 準備定考GRE General + Subject Test

係啊
好啊,而家目標明確咗好多

year 幾?

其實我year 1,但已經諗緊
係咪太早?

ok啦
chisinlo有樣睇
我year 2已經決定左

你收多啲風先決定啦
以前我冇人帶, 行左好多彎路

睇你名就知你UST PG我當你講PhD 諗定有興趣咩field 搵prof跟FYP 最好暑假去美帝summer research 準備定考GRE General + Subject Test

係啊
好啊,而家目標明確咗好多

year 幾?

其實我year 1,但已經諗緊
係咪太早?

ok啦
chisinlo有樣睇
我year 2已經決定左

你收多啲風先決定啦
以前我冇人帶, 行左好多彎路

咁應該係係LoR到幫你

大鑊啦明明份卷淺到喊,偏偏我唔記得咗個 proof c range在望
大鑊啦明明份卷淺到喊,偏偏我唔記得咗個 proof c range在望

仲有open ended essay

曾經搵prof問跟佢MPhil/PhD而俾人叫收皮既揮一揮手

不如冇嘅揮手

真係叫收皮定純粹講無位?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞