老母想棒打鴛鴦

203 回覆
271 Like 65 Dislike
如果有得㨂你都㨂左啦
過來人
唔洗理老母點講
當年我老母都係日哦夜哦
唔滿意我同條仔同年齡
又話對方唔係有錢仔
傾結婚野,又話幫我諗埋到時離婚d野

試過幾次吵大鑊叫佢收嗲
佢又喊晒口話只係驚我嫁得唔好無人照顧
想我搵一個年紀大d有經濟能力既人

我話由細到大你訓練我獨立
訓練我要靠自己,仲要照顧埋細佬妹
唔好好似你咁嫁左一個唔值得依靠既人呀嘛

佢立即收嗲,話我講d咁既野hurt佢
我話你都痴孖筋
由頭到尾係你hurt緊我地母女感情

之後我搬左出去住佢就無再講過呢個話題

總之你要狠狠屌柒佢一次
屌到佢無得反駁佢先會尊重你
你老母都住緊公屋 仲嫌人地租樓係咩玩法
如果你28歲都仲要聽你老母講

只可以話你無撚用 早d分手唔好累條仔
我老母都成日話邊個個女嫁得好,唔使做
點解啲老母唔自己嫁好啲,但就要個女嫁好啲
想share人地男朋友d錢? 伯母係咪想有另類收入?
一陣老母只係問呢個又有冇樓理撚得你
愛情係盲目
有d野外人睇到,自己熱戀緊睇唔到
我屋企之前都話我ex點點點
我果時撐到行話佢一定唔會
最後分手再回憶返所有野
其實屋企人無講錯,係我盲目左
睇嚟你老母唔知人地老公可能做到隻狗咁樣
你呀媽窮梗係想你嫁個有樓嘅有錢人
明嘅
但就算分咗手
唔通就一定有機會揾到有錢男朋友咩
咪答乜7都冇
把她往死裡打
別讓她跑了
忠言逆耳

伯母都係為你好

貧賤夫妻百事哀
相愛很易 相處很難
生活樣樣都係錢
真係有情飲水飽咩

難得伯母生左個閪比你
等你可以二次投胎

你千其唔好浪費
你同你老母講

如果你唔喺度阿支阿左摩洛哥嘅第時我同男朋友結婚都會俾下家用你

但如果你再喺度嘈喧巴閉我第時一個崩都唔會俾你!
On99
我細妹嫁得「好好」, 全職主婦唔洗番返工, 淨係需要照顧一個小朋友, 住私樓有車位又有車, 佢老公仲要一個月比 4,5萬家用佢
佢屋企乜野都好, 淨係得唯一一個問題, 就係佢老公唔返屋企
冇乜野, 日日嗌離婚體同返娘家啫, 仲有持續左幾年產後抑鬱, 睇見佢咁真係覺得嫁個有錢佬真係, 真係, 真係人生之中最最最重要嘅事
係要你老公主動向你阿媽展現上進心 如果依步咁簡單都做唔到 的確你阿媽講得冇錯
利申:外母已pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞