老母想棒打鴛鴦

203 回覆
271 Like 65 Dislike
私>租>>>>>>>>>公
無錯 下次佢再講就問下佢做咩唔搵有錢佬搞到我地要住公屋
自己都搵唔到個有樓既人
岩 拎支大d既棍
人壽要幾耐先有得陪?? 買重人壽佢...
千奇唔好信老母

可以嘅話搬走
我老母答法係佢唔想我好似佢咁辛苦
兩個加埋差唔多5萬銀個月,搬出去住仲駛乜理佢

到時佢喊住口叫你返去見下面啦
其實你老母冇錯,身邊有兩個case:
一:
個女住私樓,英國讀書,因為大肚,所以嫁左比個好窮嘅男人。開頭拍拖,女家老母勁反對,咁個女當然唔理,死都拍落去。家陣捱得勁辛苦,想帶個仔去英國讀書,佢老公竟然話:你帶個仔走囉,我黎係香港。我望佢離婚

二:
個女仔冇岩岩上面個個咁勁,但住私樓,唔洗養父母,第一個男友都一樣私樓,樣唔掂,要讀完ive先入到u,女仔老母覺得個女跟個咁嘅男仔實要捱,不停要個女分手,開頭個女唔想,但拍左一年發現唔掂,個男慢慢開始上位就對個女仔差左,咁女方就分手,分手個陣26歲左右。事後女仔同一個背景好好多嘅男仔結左婚,唔洗做,日日做自己鐘意嘅野。

嫁得好,你會好好多
大個女喇 唔駛下下就住佢
都唔駛一定同佢證明啲乜 老母係說服唔到㗎當廢話聽完就算啦 嗯嗯哦哦咁hea下佢最多
早啲搬出去
sorry,香港女人就係咁撚霸道
住公屋要私樓仔
你老母拍拖定你拍拖
你動搖即係你自己都唔堅定
放過條仔啦公屋窮撚
你咪一句唔結囉 單身算(之後暗地仲一齊)
除非你本身真係想有仔女 咁就難講
香港女人嫁一個好條件過自己=應份
女人嫁個差唔多既=屈就,要捱
女人嫁個窮過佢/好窮既=男人無出息

男人必定要事業有成,女人咩都唔洗已經好有bargaining power
屌點解當初唔生我做女人
主要原因係你太care你老母既諗法
同埋你太軟弱, 所以被你老母食撚住你
樓主 你男朋友算係咁架啦
好多30歲都係搵唔過20K
我就是例子

長遠落去,就要睇下你有幾想同男友發展將來
不過我老實講 除非你以後唔撚理老母
如果唔係 長遠都係死
你男朋友當頂唔順要爆 就係大家一齊玩完
連登仔成日識講 拍拖係2個人的事
但結婚真係唔係咁講
兩睇,娶上面個d女叫做男家都唔洗捱
伯母係連燈仔
其實兩口子搵5萬左右好好洗啦
你話佢會愈搵愈多
算係咁啦
幸福係自己既
佢再嘈 你咪搬出黎囉
飲緊水笑噴
依家條女唔嫌條仔wo
住公屋嫌棄人
第一個留言好重要
同我一齊先,你老母就會覺得你而家條仔好

利申30歲搵緊0k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞