[四月Gridman宇宙新作]SSSS.DYNAZENON 集中討論區

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
點解嘅
睇咗唔係好覺有提到
Gridknight對白

呢句?
唔係好搵到有提到平行世界概念嘅嘢
紅髮妹粒野每集都每大
睇黎OP對紅眼就係粒野變嘅怪獸
佢咁講已經暗示世界唔止一個
咁已經係啦
anti同二代
你指現實/電腦?
睇咗咁多集都唔覺有咩暗示呢樣嘢
同埋上季好似話gridknight唔會走
要留低守護fixer beam修復嘅世界

佢唔係淨係話世界有怪獸出現嘅話就會有抗體咩
可能我純粹齋睇冇諗咁多掛
OP完左 變身果時既台詞都好明顯
竟然播anti首角色歌

呢到?
如果真係平行世界咪即係官方食書
畢竟gridknight應該唔似會個個平行世界都會出一個
想問點解yomogi點解聽完夢芽講佢家姐會喊?我覺得呢個喊有啲突然
咁有啲人睇Titanic會喊有啲唔會
好難解釋喎
架快艇引擎寫住SCS Super Computer System
似係有外力幫佢地手,由上集個電腦世界出黎
咁呢個世界同上個世界應該會有啲關係
呢個世界收皮上個世界都會一齊收之類
所以佢哋先要專登過嚟干涉

如果Gridknight會周圍走嘅話上季尾應該一齊走咗
但calibur話佢唔會走
所以暫時咁諗應該最合理

之後應該會一次過解哂啩
同埋後面講左話出現異變應該係指Gridknight?
咁講其實已顯示係第二度黎
Anti
果然點都一定要打一交先不過都好快收手
而且佢地仲打得好型棍
不過今集也有些疑問,首先這一定是和上季不同世界(但所有電腦世界都是一體的所以這也應只是其他人弄的另一個世界),問題是誰弄的?Gridknight作為1異物的進入是要帶來甚麼?
還有便是二代目的Fixer beam原本打算點用?仲有係到底點解收集到

聽日又有新野公佈,好彩無入坑
我一開頭以為指有第三者介入戰鬥呢件事

我原本係覺得呢個世界係無出現怪獸一段長時間
所以有怪獸嗰陣gridknight就會講啲咁嘅嘢
或者電腦世界會再細分唔同區域嘅世界之類
然後啲怪獸使都覺得gridknight出現介入係異變

不過睇完你哋咁講又好似幾make sense

而家就期待佢點解話
點唔食上季書又解到今季啲嘢
i need all
大波
今集咁合拍 Gridkinght同dynazenon合體指日可待

怪獸少女唔臭了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞