有咩辦法可以教識女朋友踩單車

323 回覆
251 Like 24 Dislike
搵條夠長 少少斜既斜路
叫佢眼望前 順住勢咁落去
唔駛急住上腳踏
可以搵條大直路,斜水唔太緊要嘅
先單腳係腳踏,另一隻腳到地,不停撐嚟加速。等去到一定速度就會可以平衡。唔駛兩腳上腳踏住。
等佢習慣咗呢種平衡感先再叫佢試下兩腳上腳踏。
我咁教,慢慢就學得識。
記得係旁邊傍住
學踩單車最難係速度太慢就好難平衡,但你唔識踩又唔敢快

或者搵樹有微微落斜地方,話單車自動落斜有少少速度,反而會容易啲學到平衡
雙腳撐(盡量遠),撐耐左就上腳踏
出面啲細路車都係咁學返嚟。
踩緊單車對腳要郁 點坐大髀
佢實跌到PK
一定唔肯
你唔識教啫
樓上嗰班都係,咩大斜路推落去,唔好彩死人都似

要平衝車踩法>滑板車踩法>最後先真係踩單車踩法
https://www.youtube.com/watch?v=GyLlw1CgXf8
調轉坐咪得
有fd又係咁學,之後炒到成腳都係血
要主動用全身平衡,唔係淨係腳郁,叫佢腰位主動移重心先
同埋教佢想跌啦/要停啦之前要令自己側去一邊(習慣落腳果邊)再brake + 臨停車再落腳
踩做gym嘅單車先
你教佢角動量守恆先啦
根本學極唔識就特登,我見過條女落條斜都叫到世界末日咁
細個自學冇人教
細個炒到爆缸就會學識
同佢講,高爭鞋你都平衡到,單車點會平衡唔到
搵架矮車先 佢就炒都可以腳掂地
要跌一跌先識
較最輕波,好快識踩,細個就係咁學識
首先要練到飲醉酒之後行到直線先學踩單車啦 我細個就係咁學返黎
唔好扶車,等佢自己慣個平衡,你扶其實係扞擾佢習慣架車擺黎擺去。佢自己一個坐係車位唔好用腳踏踩,就咁「yang yang」下,yang到一個位佢feel到好柒頂唔住放隻腳上腳踏踩落去就會得左。

利申:雖然我靠呢個方法強行得左,但唔識點轉急彎,有冇人知點學入彎出彎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞