有咩辦法可以教識女朋友踩單車

323 回覆
251 Like 24 Dislike
試下搵條直路坐上車用2隻腳向後撐等架車向前溜
如果失平衡就雙腳掂地+剎尾轆
拎左個平衡既感覺先 之後先再試下放埋上腳踏踩
同埋視線望住你想去既地方 遠少少唔好望左地下
我老豆教我游水係一嘢掉鳩我地落水
驚到瀨屎 跟住學識左
因為驚跌 平衡唔到唔敢踩快
但扶嘅扶極都唔識 一放手我就會傾斜
最後學識咗係因為男朋友講咗句
踩快啲就得 架車快就唔會停 就唔會跌

跟住我一上車就狂踩
發現踩咗出去之後控制個車頭就真係唔會跌
唔怪之得啲泳池成日有屎
我都見過街上面有男人教佢條女踩單車
基本上條女一坐落去 成張櫈唔見左

好心佢學揸碰碰車好過啦 起碼有啲天賦可以撞到人飛起
叫佢咬你
換過條女
視線望遠啲,dup 低頭望地下行唔直易跌
我本身都係平路學唔識 結果俾個fd係斜坡推落去即刻識咗
由0到學識15分鐘都冇 新手覺得唯一難位係起步唔識維持速
唔洗怕跌 我每次就黎跌都9秒9反應得切用腳撐地
btw僑就我地諗 女就你diu
搵條斜路推佢落去 有速度就會易d 拎個平衡點易d 識踩
我細個都係咁學 未炒過車
我初初教女友踩單車都好難,但之後搵到方法,腳直接伸直,,不要放係腳踏,之後young下young下衝一段,感覺行平衡係點樣,再young,不斷重複,之後就會識踩
c hing
我啱啱叫做教識個女,5歲

迫阿女用部封塵strider拎左個平衡感,兩日
拆左架爛鬼單車嘅輔助轆,迫佢一腳係地一腳係踏,係地隻腳推自己出去,起車gogogo,另一隻腳就趁未跌就踩踩踩,一日

宜家係踩一排,要成日提佢膊頭要向自己行車方向,唔好亂擺;轉彎唔好咁轉咁細

利伸,自己以前用lock踏,起車連推都唔洗,一拉一踩就gogogo
超級簡單
搵架單車個高度坐上去,雙腳前腳掌或腳板可以同時到地, 用腳掌撐 撐幾下 自然識平衡 同埋一定唔會唔會驚, 好似發現新大陸咁 原來學踩單車咁容易, 之後學識平衡 再搵高少少嘅車踩
唔會跌*
識個識踩單車嘅女朋友
我初初學覺得好難, 坐上去架單車 只可以單腳到地, 之後灰灰地無心機學, 調校到最底 雙腳到地,唔踩腳踏 打算用腳掌行 當bb學行車咁玩算,之後越踏越快 越來越有快感,突然好似 叮一聲咁覺得自己識踩單車, 踩上腳踏 終於平衡到踩到,之後試下校高少少 不過起碼要兩腳掌可同時到地,咁就唔怕失平衡已跌到, 越踩越順,之後踩高車 單腳到地 都識平衡
雙手痴實係堂軚到,個人綁實係sit位,跟住係大山英雄亭一野逆線推佢落山。。。

佢落到山無死就學識了。
學唔識姐係死左,可以搵過下一個
幾好😚😚😚
反正我都想揾過下一個
推啦減二檔果隻閪手識唔識做架
屌你老母小兒麻痺架你!?

咁講姐
其實點解d人會夠力扶
明明架車同個人咁重
側埋一邊扶嗰個都好易受傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞